RTL Nieuws lanceert ‘RTL Nieuwspanel’ voor het peilen van meningen

Nieuws

18 mei 2023
Business

RTL Nieuws lanceert ‘RTL Nieuwspanel’ voor het peilen van meningen

RTL Nieuws lanceert het ‘RTL Nieuwspanel’, onder leiding van opiniepeiler en presentator Gijs Rademaker. Wie regelmatig zijn, haar of diens mening over de staat van het land wil delen, kan zich vanaf nu aanmelden via rtlnieuws.nl/panel.

Gijs Rademaker: “Ik ben enorm trots dat we het ‘RTL Nieuwspanel’ vandaag officieel lanceren. Als nieuwsorganisatie wordt het in deze tijden van maatschappelijke spanningen en toenemende polarisatie steeds belangrijker om ook actief informatie op te halen. Vaak komen vooral de uiterste meningen aan bod, maar de meeste mensen zijn niet zo fel. Wat mensen in het land vinden van actuele kwesties en in welke verhoudingen, dát gaan we toevoegen. De zwijgende meerderheid krijgt daarmee een stem in onze nieuwsprogramma’s en aan de talkshowtafels, waar het maatschappelijk debat op tal van vlakken dagelijks wordt gevoerd. Het ophalen van juist die meningen en ervaringen, maken onze verhalen nóg relevanter.”

Ilse Openneer, Hoofdredacteur RTL Nieuws: “Bij RTL Nieuws is oog voor wat er speelt in het land onmisbaar. Met ’Het RTL Nieuwspanel’ hebben we als nieuwsorganisatie een belangrijke tool in handen om ons publiek onze bondgenoot te maken. Ik kan niet wachten om alle journalistieke vertalingen vanuit het panel terug te zien in onze nieuwsplatforms en talkshows.”

De werving van panelleden start vandaag. Iedereen is welkom als panellid. Zodra er genoeg deelnemers zijn, wordt begonnen met het uitzetten van onderzoeken die kunnen gaan over álles wat er speelt in Nederland. De publicaties van het ‘RTL Nieuwspanel’ zullen in ieder geval verschijnen in de verschillende bulletins van ‘RTL Nieuws’, ‘EditieNL’, op RTL Z en in de late-night RTL-talkshows.

Aanmelden voor het ‘RTL Nieuwspanel’ kan vanaf nu via rtlnieuws.nl/panel.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws