Olav Mol presenteert 24 Hours of Daytona bij ZiggoSport

Nieuws

27 januari 2023
Business

Olav Mol presenteert 24 Hours of Daytona bij ZiggoSport

Olav Mol was vorig jaar met zijn commentaar alleen te horen bij Grand Prix Radio en tijdens de samenvattingen van de kwalificaties en races in de Formule 1 op Ziggo Sport, maar komend weekend kunnen kijkers van Ziggo Sport en fans van Mol weer aan hun trekken komen. Mol is door Ziggo Sport aangesteld als commentator voor de 24 Hours of Daytona. De Amerikaanse rijders aan de 24 uur van Le Mans starten op zaterdag 28 januari om 19.30 uur en finishen de volgende dag op hetzelfde tijdstip.

Mol moest toekijken hoe Viaplay een andere commentator koos na jarenlang commentator te zijn geweest voor het Formule 1-raceweekend van 2022, wederom als live commentator voor de sportzender. De uitzending wordt live uitgezonden, wat betekent dat iedereen de wedstrijd kan zien.

Mol zal natuurlijk niet de hele 24 uur van Daytona van commentaar gaan voorzien, wat betekent dat er meerdere commentatoren zullen zijn. Wat ook zeker is, is dat Ziggo Sport live aanwezig is bij het evenement. Verslaggever Rick Winkelman is er live bij om sfeerimpressies te maken en interviews af te nemen. Dit kan hij, deels in ieder geval, in het Nederlands doen. Er doen namelijk negen Nederlanders mee aan de race in Amerika.

Onder meer bekende namen als Jeroen Bleekemolen, Giedo van der Garde, Rinus Veekay en Renger van der Zande komen komend weekend allemaal in actie in een poging om de race te winnen. Hier slaagde Van der Zande al twee keer in: 2019 en 2020. Hij deed na wat Jan Lammers (1988, 1990), Toine Hezemans (1978) en Arie Luyendijk (1998) hem al voor hadden gedaan. Verder doen er veel huidige en oud F1-coureurs, IndyCar-coureurs en NASCAR-coureurs mee aan de race.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws