NRC staakt Amsterdamse en Rotterdamse katernen

Nieuws

26 oktober 2022
Business

NRC staakt Amsterdamse en Rotterdamse katernen

Per 1 januari 2023 stopt NRC met de Amsterdamse en Rotterdamse bijlage van de zaterdagkrant. Dat heeft NRC bevestigt aan Villamedia, website over journalistiek.

Adjunct-hoofdredacteur Elske Schouten van NRC laat weten dat freelancers persoonlijk zijn ingelicht over dit besluit. Daarna is er vanuit de hoofdredactie nog een e-mail verstuurd. “Het is een bezuinigingsmaatregel”, zegt de Rotterdamse freelance journalist Tara Lewis, die schrijft voor het Rotterdamse katern en voorheen columnist was. “De krant wil meer focussen op online en verhalen die scoren”, zo zegt Lewis tegen Villamedia. Zelf is ze daar minder rouwig om: “Ik heb al emotioneel afscheid genomen van de Rotterdamse bijlage toen mijn column werd stopgezet”, zegt Lewis. Wel schrijft ze nog voor het Rotterdamse katern en voor de NRC zelf.

“Wij zien het niet als bezuiniging. We verleggen onze focus. Online wordt steeds belangrijker, daarom kijken we kritisch naar onze keuzes die we maken voor de papieren krant”, zegt Schouten. NRC blijft correspondenten behouden in Amsterdam en Rotterdam, dus de focus op die twee steden van de krant blijft behouden, zegt Schouten.

Tenminste twee freelancers bevestigen evenals dat hun werkzaamheden voor het katern per 1 januari worden gestaakt. De reacties zijn wisselend. Een medewerker van het Amsterdamse katern bevestigt ook dat per 1 januari de stekker eruit gaat, maar wil niet met naam genoemd worden. “Ik moet nog even voor ze werken.” Andere freelancers laten weten dat zij in afwachting zijn van een bijeenkomst met de redactie die binnenkort plaats zal vinden.

Ben je benieuwd naar meer informatie? Lees dan verder op Villamedia.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws