NPO wil nieuwe sanctie tegen Ongehoord Nederland

Nieuws

26 oktober 2022
Business

NPO wil nieuwe sanctie tegen Ongehoord Nederland

De NPO wil omroep Ongehoord Nederland opnieuw een sanctie opleggen. De NPO meldt in een verklaring dat ON! ‘onvoldoende uitvoering geeft aan de bereidheid tot samenwerking ten behoeve van de landelijke publieke mediadienst.’

De NPO verwijst naar de uitzending van Ongehoord Nieuws op 15 september, waarin filmpjes werden getoond van zwarte mensen die witte mensen in elkaar slaan.

NPO meldt: “Hoewel ON! meerdere malen heeft beloofd zich aan de binnen het omroepbestel geldende regels en de publieke waarden te houden, wordt dat door ON! in de praktijk steeds niet waargemaakt. ON! doet bovendien voorkomen alsof zij zelf slachtoffer is van de ontstane situatie en toont helaas geen zelfreflectie. De omroep valt bovendien publiekelijk de NPO, de andere omroepen en het door de omroepen zelf ingestelde instituut van de Ombudsman, af. Hiermee schendt ON! de kern van het samenwerkingsverband tussen alle omroepen, waar de Raad van Bestuur van de NPO als sturings- en samenwerkingsorgaan op moet toezien. ON! is verantwoordelijk voor het ontstaan van ongewenste en grimmige verhoudingen binnen het publieke bestel en de grote ophef die bij het publiek als gevolg van het handelen van ON! is ontstaan.”

Ongehoord Nederland spreekt van een aanval op de persvrijheid. Lees het artikel hier verder op Spreekbuis.nl

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws