NPO Audio groeit voor het zesde jaar op rij

Nieuws

24 januari 2023
Business

NPO Audio groeit voor het zesde jaar op rij

Voor het zesde jaar op rij doen de NPO radiozenders het beter dan het jaar daarvoor. NPO Radio 1, 2, 4, 5 en NPO 3FM behaalden in 2022 een gezamenlijk luistertijd-aandeel van 32,3 procent.  In 2016 bedroeg het luistertijd-aandeel van de publieke radiostations 28,9 procent.

Jurre Bosman, directeur Audio NPO: “Deze luistercijfers geven een bevestiging dat de publieke omroep de goede dingen doet en daar ben ik blij mee. De omroepen bieden journalistiek en cultuur van hoge kwaliteit en weten daar ieder jaar weer meer luisteraars mee te bereiken. We organiseren evenementen zoals de NPO Radio 2 Top 2000 en we doen verslag van grote sportwedstrijden zoals de Olympische Winterspelen (NOS) op NPO Radio 1. We investeren in kwalitatieve podcasts en willen de wereld een beetje mooier maken met bijvoorbeeld 3FM Serious Request. Het is fijn dat het publiek wil blijven luisteren en ik ben trots op alle omroepen en alle makers die zich elke dag weer inzetten om voor de luisteraars waardevolle programma’s te maken.”

Best beluisterd

NPO Radio 2 is voor de vijfde keer de best beluisterde zender van Nederland met een luistertijd-aandeel van 13,4 procent (+0,3 procent ten opzichte van 2021). In de periode november-december behaalde NPO Radio 2 dankzij de Top 2000 een luistertijd-aandeel van 17,7 procent.

NPO Radio 5 groeide in 2022 gestaag verder en heeft een luistertijd-aandeel van 6,3 procent, dat is 0,3 procent hoger dan in 2021. Ook 3FM boekte winst: het luistertijd-aandeel steeg van 2,1 procent naar 2,3 procent. 3FM Serious Request was goed voor een totaalbereik van circa 7,5 miljoen mensen, meer dan het jaar ervoor; toen waren het er 6,9 miljoen. NPO Radio 1 behaalde een luistertijd-aandeel van 8,0 procent en NPO Radio 4 2,2 procent. Publiek radiostation NPO FunX is niet opgenomen in het luisteronderzoek, maar op basis van de NLO Online Streaming Standaard behaalde FunX in de online radiomarkt (alleen IP-beluistering) een luistertijdaandeel van 0,8 procent.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws