Nieuwe thuisbasis voor Ster: “Er hangt hier een positieve energie.”

Nieuws

22 september 2022
Business

Nieuwe thuisbasis voor Ster: “Er hangt hier een positieve energie.”

Wie wel eens eerder op de vierde verdieping is geweest van het Mediacentrum op het Media Park, moet nu wellicht even met de ogen knipperen. De verdieping heeft een complete metamorfose ondergaan en is nu de nieuwe thuisbasis van Ster. Het is een modern, open kantoor met een heel prettige ‘look and feel’. Ster-directeur Frank Volmer loopt er tevreden rond. “Er hangt hier positieve energie.”

Na ruim 40 jaar op het Laapersveld in Hilversum is Ster verhuisd naar het Media Park. De organisatie die de reclame verzorgt voor de publieke omroep, heeft op 12 september haar intrek genomen in het Mediacentrum. Het karakteristieke onderkomen op het Laapersveld, in de vorm van het Ster-logo, wordt verkocht.

Tevreden

Tevreden gezichten zijn er bij Ster. “Ja, we zijn heel positief over het resultaat van de verbouwing”, zegt Hester van Rijn, teammanager marketing & communicatie. “Het is een fijne, dynamische plek om te werken.” Ook Ster-directeur Frank Volmer is zichtbaar content met de nieuwe werkomgeving van zijn club. “Ik moet nog wel af en toe zoeken naar collega’s”, zegt hij lachend. “Maar het is heel mooi geworden.”

Het heeft best nog wat voeten in de aarde gehad voordat de verhuizing was geregeld. Frank Volmer: “Zes jaar geleden was al de vraag: gaan we op het Laapersveld verbouwen of gaan we weg? Amsterdam was een optie, maar daar was eigenlijk niets beschikbaar. Toen zijn we eigenlijk met een verbouwing gestart, maar dat werd door strenge milieueisen wel erg duur. Toen de mogelijkheid zich voordeed om hier in het Mediacentrum in te trekken, hoefden we er niet lang over na te denken.”

Dichter bij partners

De stap naar het Media Park lag ook voor de hand, zegt Hester van Rijn. “Het is voor ons heel natuurlijk om dicht bij je belangrijkste partners te zitten, zoals de NPO en de publieke omroepen.” Frank Volmer vult aan: “De verhuizing naar het Media Park is voor ons wat dat betreft een unieke kans.”

Ook de recente ontwikkelingen op het Media Park trok Ster over de streep. “Er is nu met het grand café David’s horeca in de directe omgeving en er is een sportschool”, zegt Frank Volmer. Voor Hester van Rijn zijn de evenementenlocaties ook belangrijk. “We organiseren regelmatig evenementen en het is handig dat daarvoor faciliteiten aanwezig zijn.”

Verlanglijstje

Dat wil niet zeggen dat er geen zaken meer op het verlanglijstje staan van Ster. “Er zouden mogelijkheden moeten komen voor short stay en ik zou graag zien dat het Media Park nog toegankelijker wordt voor de fiets”, zegt Frank. “En een groot jaarlijks evenement à la SXSW zou ook helemaal niet misstaan op het Media Park.” De bereikbaarheid kan wellicht ook nog beter, meent Hester van Rijn. “Stel dat station Hilversum Media Park een intercitystation zou kunnen worden, zou dat de reistijd flink verminderen.”

Frank Volmer is ook blij dat nu werk wordt gemaakt van de campusontwikkeling. “De eerste stappen zijn nu gezet met de AH to go, David’s en de padelbanen die gaan komen.” Dat soort dingen komen niet vanzelf tot stand, zegt Volmer. “Dit moet je echt ontwikkelen met z’n allen. Daarvoor zijn we ook een coalitie aan het bouwen.”

Lees hier meer over de komst van Ster naar het Media Park.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws