Mediabestuurder Jacqueline Smit interim-hoofd NOS Sport

Nieuws

24 maart 2023
Business

Mediabestuurder Jacqueline Smit interim-hoofd NOS Sport

Consultant en mediabestuurder Jacqueline Smit is benoemd tot interim-hoofd van NOS Sport. Ze vult het gat dat is ontstaan na het vertrek van de vierkoppige hoofdredactie van de sportafdeling van de NOS, na vele meldingen over grensoverschrijdend gedrag.

Smit start per direct; vanwege lopende verplichtingen eerst in deeltijd en per medio april voltijds. Haar aanstelling geldt in beginsel voor een half jaar. Tegelijkertijd start ook de procedure voor een nieuwe hoofdredacteur voor de sportafdeling. Smit zal zich vooral focussen op de mensen en de cultuur binnen de organisatie en wordt eindverantwoordelijk.

Eerder werkte ze voor Microsoft Nederland en bij grote mediabedrijven als de 538 Groep, waar ze ceo was, en TMG, een van de grootste mediabedrijven van Nederland waar onder meer De Telegraaf en een groot aantal regionale dagbladen toe behoren. Daar was ze commercieel directeur. Op dit moment is ze onder meer ook commissaris bij de regionale omroep L1.

‘Iemand van kaliber’

NOS-directeur Gerard Timmer is blij met Smit: “Ik ben blij dat we zo snel iemand van haar kaliber hebben kunnen vinden. Ze heeft de kennis en de ervaring om de gewenste veranderingen bij NOS Sport in gang te zetten.┬áDe redactie heeft in deze ingewikkelde en moeilijke tijd niet alleen veel saamhorigheid getoond, maar ook de kracht en kwaliteit laten zien die zo eigen is aan NOS Sport.”

Bron: NOS

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws