Make-A-Wish en Wendy starten podcast ‘Levensecht’

Nieuws

15 november 2022
Business

Make-A-Wish en Wendy starten podcast ‘Levensecht’

Make-AWish Nederland vervult al 33 jaar de allerliefste wens van ernstig zieke kinderen. Een mooi moment om een podcast-serie ‘Levensecht’ te starten waarin Wendy van Dijk bijzondere gesprekken aangaat met ouders en ervaringsdeskundigen.

Make-A-Wish Nederland bestaat sinds oktober dit jaar 33 jaar. Een perfect moment om stil te staan bij de inspirerende verhalen van en over wenskinderen. Kinderen die meer magie nodig hebben dan anderen. Kinderen waar Make-A-Wish zich dag in dag uit voor inzet om hun allerliefste wens uit te laten komen.

In het eerste seizoen van de podcast-serie Levensecht gaat ambassadeur Wendy van Dijk in gesprek met ouders en ervaringsdeskundigen. Ze praat met hen over verdriet, verlies, moed, hoop, veerkracht en zingeving. Unieke en inspirerende herinneringen aan het vervullen van de wens worden in de podcasts gedeeld. De fascinerende rol van magie wordt met ontroerende anekdotes ingekleurd. De kapstokken in iedere podcast zijn zeer persoonlijke attributen met een verhaal. De serie bestaat uit 8 afleveringen, 8 dierbare monumenten. 

In aflevering 1 gaat Wendy in gesprek met Lowie, de vader van Guusje. Hun wereld staat volledig op z’n kop wanneer ze te horen krijgen dat Guusje een zeldzame vorm van kanker heeft. Guusje blijft voor altijd tien. Maar haar allerliefste wens brengt haar gezin alsnog grenzeloos veel. Guusje vertelde de wenshalers van Make-A-Wish dat haar allerliefste wens was om met het hele gezin naar het Harry Potter pretpark in Florida te gaan. “Ik dacht nog: hoe kun je dit nou vragen, helemaal naar de Verenigde Staten?!”, vertelt Lowie aan Wendy. In de gesprekken die volgen tussen Lowie en zijn dochter valt het kwartje: Guusje wilde graag de toverstok van Harry Potter, wellicht kon die haar beter maken.

Door echte verhalen te delen, kunnen we elkaar helpen en sterker maken. Daarom vind ik het belangrijk om deze serie met levensechte verhalen te maken. Alle verhalen verdienen het om gehoord te worden of ze goed aflopen of niet. Ieder verhaal bevat zoveel waardevolle en inspirerende elementen. Het is heel fijn dat het medium podcast de rust en ruimte biedt om die verhalen recht te doen. Ik ben al jaren ambassadeur van Make-A-Wish Nederland, je ziet kinderen weer stralen en vol kracht verder gaan, nadat hun wens in vervulling is gegaan. Dat is voor mij de reden om Make-A-Wish te steunen” , aldus Wendy van Dijk, ambassadeur van Make-A-Wish Nederland

Elke dag horen gemiddeld vier families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Als je wereld instort heb je magie nodig. De positieve energie die het toeleven naar de wensvervulling kinderen en hun omgeving geeft, is precies wat nodig is om met de ziekte om te kunnen gaan. In de podcast Levensecht komt dit element heel sterk terug en het bezorgt me steeds weer kippenvel. Ons werk voedt mijn ziel, het is zo dankbaar”, Aldus Hanneke Verburg, Algemeen Directeur Make-A-Wish Nederland.

In totaal zijn er 8 afleveringen gemaakt. Ben je benieuwd naar alle afleveringen? Klik dan hier om deze te beluisteren

De podcast is een samenwerking tussen Make-A-Wish Nederland en Wendy van Dijk, gemaakt door AS WE SPEAK Podcasts.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws