“Mensen werken hier keihard en vol passie aan iets moois”

Nieuws

28 december 2022
Nieuws & Events

“Mensen werken hier keihard en vol passie aan iets moois”

Robbie During (23 jaar) werkt momenteel bij de NTR als junior producer bij TIP (Team Integrale Programmaontwikkeling) en is daarnaast junior producer bij ‘Het Avondconcert’ van Radio 4. “Ik vind het superleuk om op het Media Park te werken. Als kind vond ik het al een magische plek.”

Hoe ben je in de mediawereld terecht gekomen? 

“Ik heb International Creative Business gestudeerd aan de Hogeschool Inholland Haarlem. In mijn derde jaar liep ik stage bij het programma Klokhuis. Zo heb ik de NTR en veel mensen binnen de NTR leren kennen. Na mijn afstuderen kon ik fulltime aan de slag als junior producer bij de NTR.” 

Hoe vind je het om op het Media Park te werken?

“Ik vind het superleuk om op het Media Park te werken. Als kind vond ik het al een magische plek, waar ik heel graag wilde werken. Vooral omdat hier ontzettend veel televisieprogramma’s gemaakt worden. Iedere dag werken mensen hier keihard en vol passie aan iets moois. Ik pak dan ook elke ochtend met veel plezier de trein naar het Media Park. Erg handig dat alles hier dicht bij elkaar zit, er een treinstation is en veel dingen die nodig zijn voor een productie zitten binnen handbereik.” 

Wat is het meest bijzondere project waar je tot nu toe aan hebt gewerkt?

Vorig jaar werkte ik mee aan het programma New Generation. Deze serie portretteert Nederlandse jazztalenten die duidelijk een eigen pad zijn ingeslagen in de muziek, en gerespecteerd worden door de generaties die hen voorgaan. Ik ben dol op muziek hou, dus vond dat erg leuk om aan mee te werken. Daarnaast was het voor mij een heel leerzaam proces; ik heb op productie-vlak veel nieuwe dingen geleerd. Verder ben ik ook heel trots op de online serie Generatie Genaaid, waarin de pechgeneratie een gezicht en een stem krijgen. Dit is de generatie Nederlandse studenten die, na de afschaffing van de studiebeurs in 2015, van het leenstelsel gebruik moeten maken om hun opleiding te bekostigen en daardoor vaak hoge schulden hebben na hun afstuderen. Vaak lopen zij vervolgens weer tegen andere problemen aan, bijvoorbeeld bij het kopen van een huis. Dit vond ik zo’n bijzonder project, mede temeer omdat ik ook onder die pechgeneratie val. We hopen hiermee ook echt iets teweeg te brengen!”

Wat is jouw levensmotto?

“Neem jezelf nooit te serieus.”

Heb je (opmerkelijke) hobby’s of interesses?

“Ik luister graag naar muziek en ben enorm fan van Queen en David Bowie.”

Is er iets op carrièregebied waar je absoluut een keer aan zou willen meewerken? 

Ik ben fan van de Top2000. Het lijkt me echt ontzettend vet om daar een keer aan mee te mogen werken. Daarnaast lijkt het me heel gaaf en ook ontzettend leerzaam om eens aan een productie mee te werken in het buitenland.”

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

“Ik ben moeilijk wakker te krijgen, maar je mag me altijd wakker maken voor lekker eten of goeie muziek.”

Waar kan je echt van genieten?

“Ik geniet van samen zijn met vrienden of familie, lekker eten en een Texels-biertje erbij. En nu het winterweer er weer aankomt maakt dat het alleen nog maar gezelliger!”

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws