Hoogst gewaardeerde NPO-programma’s van het tweede kwartaal van 2023

Nieuws

5 juli 2023
Business

Hoogst gewaardeerde NPO-programma’s van het tweede kwartaal van 2023

Op NPO Start en NPO Plus is alles te zien dat de publieke omroep te bieden heeft. Via verschillende collecties, themapagina’s en kijklijsten wordt de kijker wegwijs gemaakt in het uitgebreide aanbod. Om het nog makkelijker te maken een keuze te maken, publiceert NPO toplijstjes met de hoogst gewaardeerde programma’s in verschillende genres door het Nederlandse publiek. De volgende programma’s zijn de hoogst gewaardeerde programma’s van het afgelopen kwartaal, volgens onafhankelijk onderzoek in opdracht van NPO*.

Hoogst gewaardeerde programma’s Q2 2023
Down the Road (BNNVARA) – 8,8
Niet klein te krijgen (BNNVARA) – 8,7
Floortje gaat mee (BNNVARA) – 8,5
Even tot hier (BNNVARA) – 8,4
Spoorloos (KRO-NCRV) – 8,3

Bekijk de 10 hoogst gewaardeerde NPO-programma’s van het tweede kwartaal van 2023 via deze link.

*Het Media Appreciatie Panel (MAP), uitgevoerd door GfK in opdracht van NPO Publieksonderzoek, geeft inzicht in de waardering voor televisieprogramma’s. Van de 10 grootste televisiezenders in Nederland worden dagelijks vrijwel alle uitzendingen beoordeeld.

Het onderzoek is op dagniveau representatief voor de Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder. De panelleden geven hun waardering voor de programma’s die ze gisteren hebben gekeken, zowel live als uitgesteld. Ze drukken hun waardering uit in een rapportcijfer en geven daar (facultatief) een toelichting bij. Hierdoor is twee dagen na uitzending de mening van de kijkers van een programma beschikbaar.

Het Media Appreciatie Panel bestaat uit n=8.000 respondenten. De gemiddelde dagrespons ligt tussen de 3.200 en 4.400 respondenten, maar bedraagt minimaal n=3.000. Deze netto dagsteekproef wordt gewogen volgens de MOA Gouden Standaard en is daarmee representatief voor de Nederlandse bevolking op de variabelen geslacht, leeftijd, opleiding en regio.

Voor het NPO Start publiek concentreren we ons op de waardering door kijkers van 20 t/m 49 jaar. Sportregistraties en journalistieke producties laten we buiten beschouwing, omdat we ons concentreren op content die op een later moment wordt teruggekeken.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws