Hét publieksevenement van Dutch Media Week: Xperience Days

Nieuws

7 oktober 2022
Events

Hét publieksevenement van Dutch Media Week: Xperience Days

Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober vinden de Dutch Media Week Xperience Days plaats. Dit is hét publieksevenement van Dutch Media Week, waarbij je op zaterdag allerlei boeiende lezingen en presentaties kunt bijwonen. Op zondag gaan de studio’s open en worden er workshops en optredens gegeven. Zo volg je bijvoorbeeldworkshops van de NOS, Babette Labeij Music Academy en de Keuringsdienst van Waarde en dompel je jezelf helemaal onder in de magie van media.

Er is een gevarieerd programma:

Avatar Monstergame
Zaterdag 8 oktober en zondag 9 oktober van 11:00 – 17:00 uur

Kinderen tekenen hun eigen avatar of monster en kunnen hun creaties tot leven laten komen! In een digitale poppenkast bij Gooische Brink kunnen zij hun creaties laten bewegen door op en neer te springen voor een zelfgemaakte achtergrond en tegelijk alle luchtbellen weg te slaan. Lees hier meer en meld je aan!

Rollerdisco
Zaterdag 8 oktober en zondag 9 oktober van 12:00 – 17:00 uur

De Xperience Days beleef je niet alleen op het Media Park, maar ook in het centrum van Hilversum. Zo is er op de Gooische Brink een rollerdisco voor alle leeftijden en het is ook nog eens gratis! Lees hier meer!

Grand Prix van Japan
Zondag 09 oktober 2022 van 06:00 – 09:00 uur

Hoewel het raceseizoen nog lang niet ten einde is, is de kans inmiddels groot dat Max Verstappen aanstaande zondag 9 oktober al tot wereldkampioen gehuldigd kan worden. Eenmalig is er de mogelijkheid om de Grand Prix van Japan te zien in het nog niet geopende nieuwe Mediamuseum van Beeld & Geluid. Lees hier meer en reserveer snel jouw plek!

Bezoek de EO
Zondag 09 oktober 2022 van 10:00 – 17:00 uur

De EO stelt haar oude historische pand open voor het publiek (Oude Amersfoortseweg 79, 1213 AC Hilversum). Hier worden rondleidingen gegeven en ingegaan op de historie van het pand. Ook bieden zij verschillende workshops aan in relatie tot hun programmering. Lees hier meer over het programma en meld je aan!

Kinderpodcastdag
Zondag 09 oktober 2022 – 10:00 – 17:00 uur

Tijdens deze dag kom je alles te weten over jouw favoriete podcasts! Zoals NOS Jeugdjournaal podcast, Filosoofje, Waanzinnige podcast, Sara Mysterie en Hallo Kids Radio! Wil jij meer weten? Klik dan hier en dan zien we je snel bij Beeld & Geluid!

Open Studio’s
Zondag 09 oktober 2022 – 10:00 – 17:00 uur

Tijdens de Dutch Media Week Xperience Days kun je diverse studio’s op het Media Park bezoeken en geven de omroepen je een kijkje achter de schermen bij televisieprogramma’s. NOS Studio, Viaplay en Omroep MAX zijn allemaal te bezoeken! Lees hier meer.

We zien je dan!

Kijk hier het volledige programma voor de Xperience Days.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws