Eva Jinek wint Sonja Barend Award 2023 met baanbrekend interview

Nieuws

25 oktober 2023
Nieuws & Events

Eva Jinek wint Sonja Barend Award 2023 met baanbrekend interview

De gerenommeerde Nederlands talkshowpresentatrice Eva Jinek neemt voor de tweede keer de Sonja Barend Award in ontvangst. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan het meest opvallende tv-interview van het seizoen. Het gesprek van Jinek met ondernemer Camille van Gestel over de omstreden mondkapjesdeal werd dit jaar door de vakjury verkozen tot het beste interview van het afgelopen televisieseizoen.

De prijsuitreiking vond plaats in het televisieprogramma Khalid & Sophie, waar niemand minder dan de legendarische Sonja Barend zelf de eer had om Eva Jinek de award te overhandigen. Het interview met Camille van Gestel werd geprezen om de uitmuntende opbouw en de interviewvaardigheden van Eva Jinek, waarbij ze de heer Van Gestel genadeloos confronteerde en hem het vuur aan de schenen legde. Haar opmerking: “Je bent niet verplicht om een hufter te zijn”, werd als klap op de vuurpijl gezien, waarmee ze de zwakke argumenten van Van Gestel op ludieke wijze volledig ontkrachtte.

De jury was lovend. Zo zei Angela de Jong: “Dit interview toont Eva Jinek op haar best.” Simone Weimans voegde toe: “Het gesprek waar we op wachtten. Vraag voor vraag brokkelt Jinek het al zwakke verhaal van Van Gestel af. Eva in topvorm.” Bert van der Veer concludeerde: “Perfect in de voorbereiding en feilloos uitgevoerd.”

In een interview met de VARAgids, het tv-magazine dat de prijs jaarlijks organiseert, deelde Eva Jinek haar gevoel over het winnen van de award. “Waardering is heel erg fijn,” zei ze. “En als vakbroeders en -zusters – want die kennen de award toe – je de prijs toekennen, dan voelt het toch alsof je iets goeds hebt gedaan. Dat geeft mij een eervol gevoel. Dat je weet: het is gezien door anderen. Er is geen andere prijs voor het werk dat wij doen met een aanzien als deze. Ik ben zeer vereerd.”

Eva Jinek was dit jaar een van de negen genomineerden voor de interviewprijs van de VARAgids. Bij de bekendmaking van haar tweede overwinning zei ze ook: “Deze tweede keer is het nog mooier.” Ze uitte haar dankbaarheid aan Sonja Barend en haar collega Khalid Kasem. Hij was ook genomineerd voor zijn interview met Derk Bolt in Khalid & Sophie, maar collega Eva Jinek ging er met de prijs vandoor.

Andere opmerkelijke interviewers die de aandacht trokken waren Kefah Allush voor zijn interview met Bridget Maasland in het programma De kist en Rutger Castricum voor zijn interview met Ben van der Kooi in Rutger en de Nationalisten.

Wij feliciteren Eva Jinek van harte met het winnen van deze geweldige prijs!

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws