Dutch Media Week biedt springplank voor jong mediatalent

Nieuws

29 juni 2023
Nieuws & Events

Dutch Media Week biedt springplank voor jong mediatalent

Of je nu een doorgewinterde mediaprofessional bent, een internationaal georiënteerdegamedeveloper of een trouwe kijker of luisteraar die benieuwd is hoe zijn favoriete programma tot stand komt; het programma van Nederlands grootste mediafestival Dutch Media Week biedt ook dit jaar weer voor elk wat wils. Bovendien is er dit jaar extra aandacht voor de nieuwe generatie mediatalent, in de vorm van lezingen, workshops en netwerkmogelijkheden met mediabedrijven. Dutch Media Week 2023 vindt plaats van maandag 2 tot en met zondag 8 oktober in Beeld & Geluid, hier op het Media Park

Business & Innovation

Op maandag 2 en dinsdag 3 oktober worden mediaprofessionals meegenomen in de laatste mediaontwikkelingen tijdens een tweedaags congres waar Business & Innovation centraal staan bij de diverse lezingen, presentaties en het inmiddels welbekende Cross Media Café. Dit congres wordt 3 oktober ’s avonds afgesloten met de uitreiking van de Dutch Media Week Award tijdens een exclusief diner middenin het nieuwe mediamuseum van Beeld & Geluid. De Dutch Media Week Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de mediamaker die het afgelopen jaar de meeste positieve impact heeft weten te realiseren. Deze ging vorig jaar naar Ikenna Azuike.

Dutch Game Day

Woensdag 4 oktober krijgen game-professionals tijdens Dutch Game Day een dagvullend programma voorgeschoteld vol gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland. De dag wordt afgesloten met de uitreiking van de Nederlandse Oscar voor game-ontwikkelaars: de Dutch Game Awards.

Jong talent

Dit jaar biedt het programma veel ruimte aan jonge mediaprofessionals en inspiratie voor scholieren en studenten voor een baan in de media-industrie. Niet voor niets is donderdag 5 oktober omgedoopt tot Talent Day. Op deze dag kan een coole stage of job worden gescoord tijdens matchmaking sessies met mediabedrijven, studenten kunnen tijdens de Creative Cup hun eigen format pitchen voor een jury van streamers- en omroepbazen, er kunnen mediacolleges en -workshops worden gevolgd en er is de bekendmaking van het BMY Media Talent van het Jaar. Op vrijdag 6 oktober krijgen tenslotte zo’n 300 mbo- en hbo-studenten een dagvullend backstage-programma voorgeschoteld om ze een indruk te geven van wat er komt kijken bij de productie van een groot media-event als Dutch Media Week.

Xperience Days

Aansluitend vinden op 7 en 8 oktober de Xperience Days plaats, een weekend waarop iedereen zich kan onderdompelen in de wereld van media. Op zaterdag 7 oktober staat het kleurrijke gebouw van Beeld & Geluid in Hilversum volledig in het teken van Esports & Gaming. Zo kunnen jonge gametalenten allerlei lezingen en workshops volgen en vindt de finale plaats van de landelijke Rocket League competitie die al in september start met voorrondes door heel Nederland. Zondag 8 oktober opent het Media Park zijn deuren en kan men een kijkje nemen achter de schermen bij Hilversumse mediabedrijven en diverse televisiestudio’s, maar ook lezingen van programmamakers volgen en spetterende muziekoptredens bijwonen.

Bekijk het programma van Dutch Media Week hier

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws