Media Diamant voor Wendy Hendrickx

Nieuws

14 juni 2024
Nieuws & Events

Media Diamant voor Wendy Hendrickx

Op donderdag 13 juni werd op het Media Park in Hilversum de prestigieuze Media Diamant uitgereikt aan Wendy Hendrickx. Deze onderscheiding is een erkenning voor haar uitzonderlijke talent, inzet, passie en vakmanschap achter de schermen van televisie, radio en andere media. Wendy, werkzaam als Head of Live Production bij Formule 1, werd eerder dit jaar verrast met de bekendmaking door regisseur Rolf Meter, Emiel Gobes van Southfields en Jos Budie, voorzitter van de Stichting Media Diamant.

Wendy, geboren en getogen in Vlaanderen, heeft het grootste deel van haar televisiecarrière in Nederland doorgebracht. Ze begon haar loopbaan bij FilmNet/SuperSport en werkte vervolgens bij Canal+, WK Producties, Eyeworks Sport, Infostrada Sport en Southfields. Bij Southfields was ze tot eind 2019 onder meer verantwoordelijk voor de Formule 1-programma’s van Ziggo Sport.

De jury van de Media Diamant was unaniem in haar keuze: “Wendy blinkt al tientallen jaren uit door tomeloze inzet, uitstekend vakmanschap, stralende passie en aantoonbaar talent. Haar buitengewone carrière bracht haar naar de top van de sporttelevisie: Formule 1, een van de meest innovatieve en uitdagende sportbroadcasters ter wereld.”

Binnen de Formule 1-organisatie is Wendy als Head of Live Production verantwoordelijk voor het dagelijkse management van het productieteam dat alle livebeelden van de Formule 1 en ondersteunende series verzorgt. Ze leidt ook de creatieve teams voor F1TV en Track TV en heeft nieuwe studio’s en VR/AR-technologie geïntroduceerd.

Tijdens raceweekenden overziet Wendy als Broadcast & Media Manager de remote productie in Biggin Hill, waar zo’n 140 experts werkzaam zijn. Op locatie regisseert zij zelf de beelden van persmomenten, pre-race activiteiten en de podiumceremonies.

Wat is de Media Diamant?

De Media Diamant is een onderscheiding voor medewerkers achter de schermen van televisie, radio of internet, die uitblinken in talent, inzet, passie en vakmanschap. De Stichting Media Diamant, opgericht in 2015, reikt jaarlijks deze prijs uit. Zowel bedrijven als individuen kunnen kandidaten nomineren voor deze prestigieuze onderscheiding.

 

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws