Theo Maassen presenteert ‘VPRO Zomergasten’ 2023

Nieuws

13 april 2023
Business

Theo Maassen presenteert ‘VPRO Zomergasten’ 2023

Theo Maassen is de nieuwe presentator van het interviewprogramma ‘VPRO Zomergasten’. De grensverleggende cabaretier is blij en trots om als interviewer te mogen optreden: ‘De gasten zijn mensen die per definitie excelleren in hun vak. Ik wil me laven aan de kennis en wijsheid die ze in de loop der jaren hebben vergaard.’ 

“Ik ben blij en trots dat ik de nieuwe presentator van VPRO Zomergasten ben”, vertelt Theo Maassen. “Ik kijk uit naar de zes ontmoetingen en de voorbereidingen daarop. Ik ben gefascineerd door de ontstaansgeschiedenis van iemands talent. Hoe heeft iemand zich ontwikkeld? Wat waren de obstakels? Is het talent, een kwestie van geluk, of pure monomanie het geheime ingrediënt dat maakt dat deze mensen zover komen? En wat heeft het iemand uiteindelijk gebracht? De gasten zijn mensen die per definitie excelleren in hun vak. Ik wil me laven aan de kennis en wijsheid die ze in de loop der jaren hebben vergaard. Ik wil ze proberen te begrijpen en een intermediair zijn tussen de gast in kwestie en de tv-kijker, zodat we ons gezamenlijk kunnen verwonderen over de onuitputtelijk fascinerende wereld waarin wij leven.”

VPRO-hoofdredacteur Sarah Sylbing: “We zijn verheugd met de keuze van Theo Maassen als presentator van VPRO Zomergasten. Wij zochten naar een gesprekspartner met veel eigen inbreng, nieuwsgierigheid en improvisatietalent. Maassen staat bekend als cabaretier die de controverse niet schuwt, maar het waren de uitzonderlijke gesprekken met kunstenaars voor zijn eigen podcast waardoor hij in het vizier kwam als opvolger van Janine Abbring. Zijn openheid en nieuwsgierigheid weten niet zelden onvermoede kanten van zijn gasten bloot te leggen. Dit, in combinatie met zijn podiumervaring, maakt hem zeer geschikt als presentator voor ons drie uur durende live-programma.”

Over Theo Maassen

Sinds 1990 is Theo Maassen actief als grensverleggend cabaretier. In die hoedanigheid won hij meerdere festivals en prijzen, waaronder Cameretten en twee keer de Poelifinario. Als acteur vertolkte hij onder meer hoofdrollen in de speelfilms Minoes en TBS. In 2018 regisseerde hij zelf Billy. Voor de VPRO presenteerde hij eerder drie seizoenen lang 24 uur met… Vanaf 2020 maakt hij de podcast Ervaring voor beginners, een serie gesprekken met makers uit de culturele hoek over hun vak.

Over ‘VPRO Zomergasten’

VPRO Zomergasten is het drie uur durende live interviewprogramma van de VPRO gebaseerd op een even eenvoudig als vernieuwend idee dat in 1988 ontstond. Bekende gasten uit cultuur, wetenschap en bedrijfsleven worden uitgenodigd om hun favoriete televisieavond samen te stellen aan de hand van tv- en filmfragmenten en lichten hun keuze toe in een goed gesprek.

De zes nieuwe afleveringen van VPRO Zomergasten zijn vanaf zondag 23 juli om 20.15 uur op NPO 2. Het programma gaat van start op 23 juli en is tot en met 27 augustus 2023 elke zondagavond live te zien op de zender.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws