Regietalent gezocht voor nieuwe politiedramaserie

Nieuws

21 juni 2024
Nieuws & Events

Regietalent gezocht voor nieuwe politiedramaserie

Wil jij je verder ontwikkelen als regisseur op het gebied van spanning, actie en menselijk drama? Dan is het nieuwe NTR-talentontwikkelingstraject iets voor jou.

De NTR zoekt zes veelbelovende regisseurs voor de nieuwe dramaserie Alpha 00. Deze serie, geschreven door Simon de Waal (bekend van Het Gouden Uur en Sleepers) en geproduceerd door Horizon Film in opdracht van de NTR, zal worden ontwikkeld voor NPO 3. Michiel van Jaarsveld (Het jaar van Fortuyn, Van der Valk) fungeert als showrunner en coach.

Over de Serie

Alpha 00 volgt een speciaal team van politie-specialisten dat tijdens de meest intense operaties vanuit een mobiel commandocentrum leiding geeft op een heftig plaats delict. Elke aflevering introduceert een nieuwe, spannende zaak zoals gijzelingen, ontvoeringen of terroristische dreigingen. De serie biedt een onthullende kijk op de meest intense (fictieve) politiezaken in Nederland, verweven met een doorlopende verhaallijn over corruptie en persoonlijke trauma’s.

Jouw Kans

De NTR biedt zes regisseurs de kans om elk een aflevering van 42 minuten te regisseren, die vanaf december 2024 gedraaid zullen worden. Je krijgt deskundige begeleiding van Michiel van Jaarsveld en werkt samen met scenarist Simon de Waal en zijn schrijfteam, bestaande uit Randy Oost en Yannick de Waal. Chafina Bendahman (producent van Rose Stories en Maya Creatives) begeleidt je gedurende het traject als mentor. Het traject omvat ook workshops en inspiratiesessies van gerenommeerde makers.

Meer informatie is hier te vinden.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws