NPO FunX onthult DiXte1000 Expo in Amsterdam

Nieuws

23 oktober 2023
Events

NPO FunX onthult DiXte1000 Expo in Amsterdam

NPO FunX zet de schijnwerpers op muzikale grootheden met de aankomende DiXte1000 Expo, die de lancering van de populaire FunX DiXte1000-lijst markeert. Het tweedaagse evenement, dat plaatsvindt op 2 en 3 november, wordt een bijzondere expo waarin kunst en muziek samenkomen.

De DiXte1000 Expo zal op een bijzondere manier de impact van muziek en songteksten op de maatschappij en jongeren in Nederland belichten. De tentoonstelling omvat maar liefst 13 kunstinstallaties met iconische videoclips, foto’s van de artiesten en zelfs enkele bekende kledingstukken die speciaal voor het evenement zijn uitgeleend door vooraanstaande merken.

Presentator en artiest Rotjoch, heeft ook zelf zijn eigen kunstinstallatie samengesteld.

De FunX DiXte1000 Expo wordt gehouden in de Pre-Reserved Gallery in Amsterdam Noord en opent haar deuren op 2 november voor genodigden die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziekcultuur. Op 3 november wordt de expo toegankelijk voor het brede publiek, inclusief de FunX-luisteraars.

Om deel te nemen aan dit muzikale en artistieke feest, kunnen luisteraars hun stem uitbrengen op hun favoriete tracks voor de DiXte1000-lijst. Het stemmen begint op 23 oktober en loopt tot en met 1 november via FunX.nl/DiXte1000. De resultaten van de DiXte1000-lijst worden op 3 november bekendgemaakt, met de Top 5. Na 3 november kunnen luisteraars opnieuw stemmen op de Top 5, en de definitieve onthulling van de topnummers vindt plaats op 10 november.

De FunX DiXte1000 wordt uitgezonden van 4 tot 10 november op FunX, FunX.nl en NPO Luister. Het evenement wordt een viering van de hedendaagse muziekhelden en geeft een inspirerende kijk op hoe muziek en kunst samenkomen!

 

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws