NPO 3FM live aanwezig bij Pinkpop

Nieuws

12 juni 2023
Business

NPO 3FM live aanwezig bij Pinkpop

Ook deze festivalzomer staat 3FM weer vooraan bij festivals als Pinkpop, Sziget, Zwarte Cross en Lowlands. Luisteraars hoeven niets te missen van de optredens, backstage-interviews en festivalsfeer. Met de 52e editie van Pinkpop in aantocht is 3FM het hele weekend te horen vanuit Landgraaf, met live muziek van onder meer Robbie Williams, Niall Horan, Queens Of The Stone Age, Editors, The War On Drugs en DI-RECT. Naast de festivalbeleving brengt 3FM de luisteraar ook backstage via de 3FM Telefooncel. Festivalgangers maken deze zomer kans op unieke prijzen. 

Op het Pinkpop-terrein staat de 3FM Telefooncel waar bezoekers unieke backstageprijzen kunnen winnen. Door te bellen met de 3FM telefoonlijn maken zij kans op onder andere een high tea from hell met Queens Of The Stone Age of een Q&A met Only The Poets. Wie het niet gelukt is om de backstageprijzen te winnen, wordt getrakteerd op het beroemde 3FM Festivalkleedje. Na 10 jaar is het festivalkleedje terug van weggeweest met een nieuw ontwerp. Een echt collectorsitem!

Pinkpop op 3FM

Tijdens Pinkpop zendt 3FM het hele weekend live vanaf de 3FM-studio op het festivalterrein in Landgraaf uit. Vrijdag 16 juni van 16.00 tot 01.00 uur, zaterdag 17 juni van 13.00 tot 01.00 uur en zondag, de laatste dag, ook van 13.00 tot 01.00 uur. Tijdens die uren komen onder meer Editors, The Haunted Youth, Goldkimono, Rondé, Donnie, Goldband en DI-RECT langs voor interviews, doen 3FM-dj’s live verslag vanaf het festivalterrein en kunnen de thuisblijvers meegenieten van live-optredens. Mis niets van Pinkpop via 3FM, 3FM.nl, de 3FM-app en de online kanalen van 3FM.

Pinkpop liveshows 

3FM staat op vrijdag vooraan bij het optreden van Niall Horan en is later die avond live bij The War On Drugs. Daarna kunnen liefhebbers van Editors om 20.30 uur de volledige show volgen via de 3FM-kanalen. Op Pinkpop-zaterdag begint de live-avond met het gehele optreden van Queens Of The Stone Age, waarna niemand minder dan headliner Robbie Williams vanaf 22.00 uur exclusief en volledig te volgen is via 3FM. Op zondag, de laatste dag van Pinkpop, kunnen DI-RECT-fans de liveshow vanaf 15.00 meemaken op de zender en online kanalen.

VPRO 3voor12

Pinkpop-fans vinden het laatste nieuws, sfeerverslagen en recensies van alle optredens op vpro.nl/3voor12 en via de Facebook-, Instagram- en Twitter-accounts van VPRO’s muziekplatform 3voor12. Recensies zijn kort na elk optreden online te vinden en de livestream met optredens is 24 uur per dag te volgen via NPO 2 extra en vpro.nl/3voor12. Op voorgaande edities kon je shows van o.a. The Cure en Red Hot Chili Peppers online terugkijken en wist VPRO 3voor12 dé gedenkwaardige momenten van Pinkpop vast te leggen, zoals de zanger van John Coffey die een biertje vangt, het emotionele afscheid van Mr. Pinkpop, Jan Smeets of Green Day  die een 11-jarige fan laat meespelen.

Pinkpop op NPO 3 en NPO 2 extra

Vera Siemons, Eva Cleven en nieuwkomer Raven van Dorst doen uitgebreid verslag van de 52e editie van dit legendarische festival. Backstage interviews, sfeerreportages, festivalverhalen en heel veel livemuziek.

Zaterdag 17 juni 22.15 tot 23.45 uur op NPO 3 (BNNVARA/NTR/VPRO)
Zondag 18 juni 20.10 tot 23.10 uur op NPO 3 (BNNVARA/NTR/VPRO)

Dit jaar is Pinkpop ook weer live te volgen op NPO 2 extra. Vanaf vrijdagmiddag (13.30 uur) tot zondagavond laat (01.00 uur) is daar een driedaags live-marathonverslag van Pinkpop 2023 te zien. Na Pinkpop 2023 verzorgt de NTR voor genoeg napret: in vijf afleveringen zie je van maandag 19 t/m vrijdag 23 juni om 22.00 uur de mooiste concerten van de afgelopen editie in lekker lange blokken.

Festivalzomer op 3FM

Na Pinkpop maken 3FM-luisteraars kans op kaarten voor het grootste Europese zesdaagse festival Sziget in Budapest. Bij de middagshow Barend en Benner geeft 3FM kaarten weg voor deze unieke prijs. Daarna doet 3FM van donderdag 20 tot en met zondag 23 juli verslag van de Zwarte Cross en van vrijdag 18 tot en met zondag 20 augustus is 3FM 3voor12 in de breedte aanwezig bij Lowlands. Met zowel front- als backstage verslag dat via al onze kanalen te beleven zijn. Ga voor meer informatie naar 3FM.nl.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws