Nieuw Nationaal Luisteronderzoek officieel van start in januari 2023

Nieuws

9 november 2022
Business

Nieuw Nationaal Luisteronderzoek officieel van start in januari 2023

Op 1 januari 2023 start eindelijk het volledig vernieuwde luisteronderzoek. Vanaf dat moment wordt het luistergedrag van de Nederlandse bevolking gemeten aan de hand van de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van adverteerders, mediabureaus en uitgevers in vervulling.

De MediaCell+ app van Ipsos registreert via de techniek van audiomatching welke zender ‘aan’ staat. Daarnaast kan watermarking (een onhoorbare code in het audiosignaal) worden ingezet om vast te stellen via welk platform wordt geluisterd, zoals via FM, DAB+ of internet. Ook kan de app, door de zogeheten RealityMine component, al het voor mediaconsumptie relevante onlineverkeer op de smartphone meten.

Met de lancering van het nieuwe luisteronderzoek komt ook het crossmedia-bereiksonderzoek een stap dichterbij. De meetoplossing is namelijk breed inzetbaar voor diverse mediumtypen, niet alleen voor audio. Ook tv/video, online en zelfs het verplaatsingsgedrag ten behoeve van buitenreclame kunnen via MediaCell+ worden gemeten.

Lees meer van het artikel via Emerce

 

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws