KRO-NCRV in actie voor mensen in armoede

Nieuws

4 mei 2023
Business

KRO-NCRV in actie voor mensen in armoede

Ruim 800.000 mensen in ons land leven in armoede en voor steeds meer Nederlanders wordt het lastiger om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom komen van maandag 15 tot en met zondag 28 mei radiopresentatoren van KRO-NCRV in actie voor mensen in financiële nood met het initiatief Lief gebaar.

In de actieperiode in mei besteden radioprogramma’s van KRO-NCRV op alle radiozenders aandacht aan het initiatief Lief gebaar. De dj’s bespreken in hun radioprogramma’s en ook online wat het betekent om in armoede te leven en initiëren acties om iets te doen voor mensen die het nodig hebben. 

Een selectie van de programma’s die meedoen:

  • In Het oor wil ook wat (NPO Radio 2) gaat Emmely de Wilt menstruatieproducten inzamelen, want menstruatie-armoede is een veelvoorkomend probleem onder vrouwen.
  • Gijs Staverman (Gijs 2.4, NPO Radio 2) gaat met luisteraars speelgoed inzamelen voor de speelgoedbanken in ons land.
  • Andrea van Pol en Hans Smit (De ochtend, NPO Radio 4) roepen luisteraars op om kaartjes voor klassieke concerten weg te geven aan mensen die graag genieten van klassieke muziek, maar geen geld hebben voor de vaak prijzige tickets.
  • De staat van Stasse (NPO Radio 2) is elke avond het epicentrum. Hier komen twee weken van maandag tot en met donderdag tussen 20 en 22 uur alle lieve gebaren van luisteraars en presentatoren samen.

Naast de radioprogramma’s doet ook het dagelijkse KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten (NPO 2) mee aan dit initiatiefHet volledige overzicht van alle programma’s is te vinden via KRO-NCRV.nl/liefgebaar.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws