Ochtendprogramma Koffietijd stopt na ruim twaalf jaar

Nieuws

2 november 2022
Business

Ochtendprogramma Koffietijd stopt na ruim twaalf jaar

Ruim twaalf jaar na de doorstart in 2010 stopt het televisieprogramma ‘Koffietijd’. Na mei 2023 zal dit ochtendprogramma niet meer te zien zijn op de buis. Dat maakt RTL bekend, samen met initiatiefnemers Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij.

Daan Peters, Managing Director Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij: “Al meer dan 12,5 jaar is Koffietijd een informatieve, vrolijke, vaste waarde voor de kijker waar werkelijk alles kan worden besproken. Een bevlogen team van presentatoren en mensen achter de schermen maakt dagelijks met veel passie en plezier dit programma. Het mooie werk van de goede doelen, die de Postcode Loterij en de VriendenLoterij steunen, krijgt daardoor ook iedere ochtend bij RTL 4 een geweldig podium. Met het aflopen van het contract volgend jaar is dit het moment om een keuze over de voortgang te maken. Het programma bereikt helaas niet meer voldoende kijkers. Wij kijken samen met RTL en Talpa Entertainment Producties met plezier en trots naar deze samenwerking en gaan ook de komende maanden de kijkers op een gezellige manier de dag laten beginnen met Quinty, Loretta, Pernille, Patrick en Vivian.”

Peter van der Vorst, Directeur Content RTL, vult aan: “Koffietijd behoort al heel lang tot het vaste ochtendritueel van een trouwe schare fans. Elke doordeweekse ochtend brengt ons team van presentatoren op een ongedwongen manier warmte en gezelligheid de huiskamers binnen. We vinden het dan ook jammer dat we na mei afscheid gaan nemen van deze iconische titel, maar we begrijpen de keuze van de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij. Zonder hun bijdrage is het voor ons helaas niet haalbaar om het programma voort te zetten. We zijn hen dankbaar voor al die jaren waarin zij Koffietijd mogelijk hebben gemaakt.”

Bron: RTL

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws