“Het gehalte ‘koffie halen’ valt tot nu toe erg mee.”
20 oktober 2022
Interviews, Students

“Het gehalte ‘koffie halen’ valt tot nu toe erg mee.”

Nina Hartenberg

Stagiair Marketing & Communicatie NTR

Nina Hartenberg (20) studeert Communicatiewetenschap aan de UvA en loopt stage bij de bij de NTR, op de Marketing & Communicatieafdeling. Wij spraken met haar over haar stage, haar levensmotto en over hoe ze het vindt om op het Media Park te werken.Het gehalte ‘koffie halen’ valt tot nu toe erg mee.”

Wat doe je zoal tijdens je stage?

“Eigenlijk doe ik veel verschillende dingen. Ten eerste maak ik elke twee weken de interne nieuwsbrief, waarin updates, nieuwe projecten en evenementen worden besproken. Daarnaast help ik verschillende communicatieadviseurs bij wisselende projecten, bijvoorbeeld bij het maken en versturen van persberichten. Ook word ik betrokken bij de verschillende evenementen van de NTR, zoals de NTR Parade op 22 september. Ik mocht helpen bij de organisatie en op de dag zelf bij de op- en afbouw van het evenement! Naast meewerken met diverse projecten, doe ik ook een onderzoek voor mijn studie; ik kijk naar de invloed van influencers bij programmamarketing onder jeugd. Het gehalte ‘koffie halen’ valt tot nu toe erg mee:).”

Wat leer je tijdens je stage?

“Dat je op veel onderdelen moet letten bij de promotie van een programma, en dat elk deel cruciaal is. Van de promo, tot de sociale media en de persberichten; alles is belangrijk. Zo is het ook relevant om per programma te kijken wat er nou precies relevant is: Bij welke talkshow past dit programma het best? Welke influencer past het best bij het programma? Etc. Daarnaast leer ik hoe je een interne nieuwsbrief maakt. Er komt veel informatie op je af, aan mij de taak om dat samen te vatten in een pakkend overzicht. Ik hoop nog meer te leren over de creatiefase van een programma en het lijkt me leuk om te zien hoe het er ‘achter de schermen’ aan toe gaat. Ik heb al eens een opname bijgewoond, maar ik hoop dit ook nog mee te mogen maken tijdens mijn stage.”

Wat vind je ervan om op het Media Park te werken?

“Erg leuk! Je komt heel veel verschillende mensen tegen van allerlei leeftijden, verschillende achtergronden en met veel ervaring. Dit maakt het niet alleen leuk maar ook heel leerzaam.Zo wordt het heel makkelijk om connecties op te bouwen en mensen uit verschillende vakgebieden te leren kennen. Ook worden er veel interessante evenementen en lezingen georganiseerd op verschillende plekken op het Media Park, zo valt er altijd wat te beleven. Daarnaast is het natuurlijk grappig om af en toe een BN’er te spotten :).”

Wat is het meest bijzondere project waar je tot nu toe aan hebt gewerkt?

“Ik denk de NTR Parade. Omdat ik nooit eerder zo betrokken was bij een groot evenement had ik geen idee hoeveel voorbereiding daarbij komt kijken. Van het meedenken over de opbouw, tot hamburgervlaggetjes bestellen (ja, echt), tot het met de hand nummeren van 500 loten en het last-minute uitprinten van de presentatiekaartjes…Het was een mega cooleervaring. Ik vond het enorm leuk om zo bij alle details betrokken te worden. En heel bijzonder om het dan op de dag zelf tot stand te zien te komen.”

Wat is jouw levensmotto?

“Beter een ‘Oeps’, dan een ‘Wat als…’. Oftewel: beter vol overtuiging gaan voor je dromen en vervolgens fouten maken, dan jezelf altijd maar blijven afvragen hoe je leven eruit had gezienals je die ene droom had nagejaagd.”

Is er iets op carrièregebied wat je absoluut een keer zou willen doen?

“Ik zou heel graag een keer bij de productie van een live-opname betrokken willen zijn. Ik ben erg benieuwd hoe dat eraan toe gaat. Ook zou het leuk vinden om presenteren een keer te proberen.”

Waar mogen we jou ’s nachts voor wakker maken?

“Een Harry Potter-marathon met warme chocomel. Met slagroom uiteraard!”

Meer interviews

Andere interviews met bedrijven, ondernemers, young professionals en studenten die wellicht ook interessant zijn