Help mee de biodiversiteit op het Media Park te vergroten!

Nieuws

20 oktober 2023
Duurzaamheid

Help mee de biodiversiteit op het Media Park te vergroten!

Vrijwilligers en natuurliefhebbers, opgelet! Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november staan de landelijke Natuurwerkdagen op het programma, en ook dit jaar sluit Media NatuurPark zich aan bij dit prachtige initiatief. Er is al een fantastische groep vrijwilligers, waaronder de juridische afdeling van Beeld en Geluid, die zich hebben aangemeld om de handen uit de mouwen te steken. Wie volgt?

Ze hebben ook jouw hulp nodig en zoeken meer vrijwilligers om samen de biodiversiteit op het Media Park te vergroten door het planten van maar liefst 9.000 voorjaarsbollen! Deze bollen zijn van groot belang voor de natuur.

Aan de rand van de grote blusvijver op het Media Park staat een rij bijenkasten. Op het eerste gezicht lijkt het terrein een bedrijfspark zoals vele andere, maar wanneer je het pad richting de bijenkasten oploopt, waan je je middenin een natuurgebied. Het Media NatuurPark dat over het hele Media Park loopt, vanaf de Insulindelaan in het zuiden tot aan het Goois Natuur Reservaat in het noorden, biedt een thuis aan allerhande dieren en planten. Er zijn vossen gespot, in de vijver zwemmen schildpadden en een imker heeft er zijn bijenkasten staan. Met de steeds zachter wordende winters, zie je soms al in februari hommels, honingbijen en vlinders rondvliegen, op zoek naar nectar in deze vroege bloeiers.

Om de biodiversiteit op het park te vergroten, is het belangrijk om onderhoud te plegen en ruimte te creëren voor nog meer verschillende inheemse plantensoorten. Door het planten van bollen op de Natuurwerkdag, groeien er in dit natuurgebied komend voorjaar allerlei bloemen. Dit is erg belangrijk voor bijen en vlinders, die van het vroege voorjaar tot het najaar afhankelijk zijn van bloeiende bloemen voor voedsel.

Wat ga je precies doen?

Tijdens de Natuurwerkdagen op vrijdag 3 en zaterdag 4 november gaan ze tussen 10:00 en 16:00 uur aan de slag met de volgende werkzaamheden:

  • Takkenrillen maken
  • Hedera / klimop eruit trekken
  • Bollen planten
  • Zagen
  • Inzaaien daar waar mogelijk

Jouw hulp is nodig! Beide dagen verzamelen we om 10:00 uur in het restaurant van het VPRO-gebouw, Wim T. Schippersplein 1. Er wordt gezorgd voor eten en drinken, en voor gereedschap, waaronder handschoenen (deze kun je i.v.m. de maat ook zelf meenemen), zagen, spades, takkenscharen en pootschepjes.

Om deel te nemen en bij te dragen aan dit waardevolle project, kun je je aanmelden via de volgende links:

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws