Hans Jaap Melissen krijgt ereprijs Journalist voor de Vrede 2022

Nieuws

28 oktober 2022
Nieuws & Events

Hans Jaap Melissen krijgt ereprijs Journalist voor de Vrede 2022

De prijs voor Journalist voor de Vrede 2022 gaat dit jaar naar oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen (54). Dat vertelt de oorlogsverslaggever in ‘Goedemorgen Nederland’ op donderdag 27 oktober. De prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt door het Humanistisch Vredesberaad.  

“Het blijft belangrijk om zelf ter plekke te gaan om met een kritische blik te bekijken wat er gebeurt”, zegt de 54-jarige journalist, die op dit moment net terug is uit Oekraïne om verslag te doen van de oorlog. “Het voelt soms een beetje raar als je prijzen wint met verhalen over de ellende van mensen, maar ik zie het vooral als stimulans om te blijven berichten over dit soort gebieden.”

De prijs voor Journalist voor de Vrede wordt sinds 2003 tweejaarlijks uitgereikt door het Humanistisch Vredesberaad, aan een journalist die ‘bijdraagt aan een cultuur van vrede, geweldloosheid en rechtvaardigheid’.

Melissen reisde naast Oekraïne in de afgelopen jaren onder meer naar Syrië, Afghanistan, Irak, Israël en Palestina, Iran, Mali, Egypte, Sri Lanka, Indonesië, Darfur, Moldavië, Pakistan, Libië, Congo, Mozambique, Haïti en Kosovo om verslag te doen. De journalist krijgt de prijs vrijdag 28 oktober overhandigd in de bibliotheek in Rotterdam.

 

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws