In actie voor Giro 555 vanuit Beeld & Geluid

Nieuws

16 februari 2023
Business

In actie voor Giro 555 vanuit Beeld & Geluid

Tijdens de landelijke actiedag voor Giro555 voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië  op woensdag 15 februari is ruim 88,9 miljoen euro opgehaald. Deze voorlopige eindstand werd om 22.18 uur diezelfde dag bekendgemaakt, aan het einde van een speciale televisie-uitzending,  vanuit Beeld & Geluid op het Media Park, waaraan ook RTL en Talpa meewerkten.

“Het is overweldigend hoeveel geld er gegeven is door heel Nederland”, aldus Michiel Servaes, actievoorzitter van Giro555. “Er zijn zo ongelooflijk veel mensen in actie gekomen door ons panel te bellen, online te doneren, maar ook door het hele land zijn acties opgezet door jong en oud.”

Chantal Janzen presenteerde woensdag de speciale tv-show op de Nationale Actiedag voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Jeroen Pauw en Eva Jinek voerden in de studio gesprekken met gasten. Johnny de Mol maakte de afgelopen dagen speciaal voor deze uitzending reportages van acties door heel Nederland. Zangeres Karsu wist kijkers in de uitzending te raken met haar verhaal en de emotionele ballad die zij zong voor haar omgekomen nicht. De uitzending op NPO1 trok 1.029.000 kijkers.

In actie vanuit Beeld & Geluid op het Media Park

Het startsein voor de landelijke actiedag werd op woensdagochtend 05.55 uur stipt gegeven in Beeld & Geluid op het Media Park in Hilversum. Dit tijdstip was een verwijzing naar Giro555. De actiedag begon met een bedrag van ruim 28,6 euro. Aan het begin van de middag was de tussenstand 41,9 miljoen euro. De teller stond even na 19.00 uur al op ruim 54,7 miljoen euro en liep in de avond verder op tot ruim 88,9 miljoen euro.

Het kabinet maakte eerder op de dag bekend nog eens 10 miljoen euro extra vrij te maken voor hulp aan de aardbevingsslachtoffers. Deze 10 miljoen euro voor Giro555 komt bovenop de 10 miljoen euro die het kabinet vorige week toezegde voor noodhulp in Syrië.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws