FunX Music Awards genomineerden bekend

Nieuws

8 mei 2023
Nieuws & Events

FunX Music Awards genomineerden bekend

Op donderdag 25 mei vinden de de FunX Music Awards plaats. Zojuist zijn de genomineerden bekend gemaakt: Boef en Zoë Tauran maken met maar liefst vijf nominaties de meeste kans op een award. Ook Broederliefde is een grote kanshebber met vier nominaties. Het FunX-publiek bepaalt wie er uiteindelijk met de felbegeerde prijzen naar huis gaan. Stemmen kan vanaf nu via FunX.nl/awards.

Line-up

Op donderdag 25 mei reikt FunX voor de tiende keer de FunX Music Awards uit. Het wordt een feestelijke editie waarbij de muziekscene gevierd wordt. Eerder maakte FunX al bekend dat Boef, Bokoesam en Kleine John & Chavanté optreden. Aan de line-up zijn niemand minder dan Ronnie Flex, Zoë Tauran, Idaly, Katnuf, Jinho 9 en Jeriel toegevoegd.

Genomineerden FunX Music Awards 2023

Het FunX-publiek bepaalt wie er naar huis gaat met een felbegeerde FunX Music Award. Vanaf vandaag kunnen zij stemmen op hun favorieten via FunX.nl/awards. De stembussen sluiten op donderdag 25 mei. Genomineerd in de categorie Artist Of The Year Male en Female zijn:

ARTIST OF THE YEAR MALE
Boef
Broederliefde
Frenna
Idaly
Lijpe

ARTIST OF THE YEAR FEMALE
Dylisa
Numidia
Sigourney K
Yade Lauren
Zoë Tauran

Over FunX Music Awards

De FunX Music Awards zijn de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland voor de beste hiphop-artiesten, zangers, dj’s en groepen van eigen bodem. De winnaars worden bepaald door het publiek van NPO FunX. Tijdens de awardshow worden prijzen uitgereikt in verschillende categorieën waaronder: Artist Of The Year, Best Song en Next Best. Ook reikt FunX de FunX Power Award uit aan iemand die een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd aan de FunX-doelgroep. Voor meer informatie: FunX.nl/awards.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws