XR Innovation Showcases

EVENTS

14 dec
14 december 2023
Events

XR Innovation Showcases

Informatie

  • 14 december
  • Media Innovation Hub, Media Park
  • 15:00 - 18:00 uur

XR Lab en Media Perspectives nodigen je graag uit voor een bijeenkomst waarin zij vier projecten presenteren die zij het afgelopen jaar hebben gerealiseerd voor MKB-bedrijven. Op basis van een concrete innovatievraag van die bedrijven zijn vier prototypes ontwikkeld die we met de buitenwereld delen. We kijken uiteraard ook terug op de unieke samenwerking van de MKB-bedrijven met de studenten en docenten van het leerbedrijf XR Lab.

De presentaties vinden plaats in het passende decor van de gloednieuwe virtual production studio van Studio XNL op het Media Park in Hilversum.

Voor digitaal bureau Weknow Studio werd een visualisatie ontwikkeld van de Amsterdam Arena voor het gameplatform Fortnite. Het leerplatform GPAL wilde een AR-prototype voor de Hololens waarmee ambulancepersoneel virtueel kan leren omgaan met een nieuwe couveuse. Voor Trollverse is een prototype ontwikkeld voor een game die spel combineert met klimaatvraagstukken. Tot slot wordt voor Studio XNL gewerkt aan het ontwikkelen van een AI-rapid prototyping tool voor hun virtual production studio. Alle deelnemende bedrijven hebben ook advies gekregen op het gebied van business development.

De bijeenkomst vindt plaats in de Media Innovation Hub (aangrenzend aan Studio XNL) op het Media Park in Hilversum, Joop van den Endeplein 9 (naast David’s Bar & Restaurant).

De projecten met de MKB-bedrijven zijn tot stand gekomen met steun van het kennis- en innovatienetwerk van de creatieve industrie, ClickNL.

Agenda

15.00 – 15.00: Inloop
15.30 – 15.50: Presentatie Weknow Studio
15.50 – 16.20: Presentatie GPAL
16.20 – 16.40: Presentatie Trollverse
16.40 – 17.00: Presentatie Studio XNL
17.00 – 18.00: Netwerkborrel

Informatie

  • 14 december
  • Media Innovation Hub, Media Park
  • 15:00 - 18:00 uur

Andere events die wellicht ook interessant zijn

Meer nieuws