Xperience Days: Gaming & Esports

EVENTS

7 okt
7 oktober 2023
Events

Xperience Days: Gaming & Esports

Informatie

  • 7 oktober
  • Beeld & Geluid Hilversum
  • 09.00 - 18.00 uur
  • € 9,50
Meer informatie

Ervaar de magie van de media-industrie tijdens de Dutch Media Week Xperience Days. Krijg een kijkje achter de schermen van TV producties, volg diverse workshops en lezingen zoals ‘3D Character Design’ of ‘Nieuws Maken’. Doe mee aan een Rocket League-competitie of dompel je onder in 30 jaar gaming in Nederland. Dit is het event dat je in aanraking brengt met de media-industrie.

Na het doordeweekse programma gericht op mediaprofessionals kan iedereen die geïnteresseerd is in media op zaterdag 7 en zondag 8 oktober de Xperience Days bezoeken. Op zaterdag staat Beeld & Geluid volledig in het teken van Gaming & Esports en kun je onder andere lezingen en workshops bezoeken, maar ook de finale van de landelijke Rocket League competitie bijwonen. Bovendien wordt die dag de tijdelijke expo ter gelegenheid van 30 jaar Power Unlimited geopend in Beeld & Geluid. Op zondag gaan de deuren van het Media Park open en kun je een kijkje nemen in de radio- en televisiestudio’s van onder meer Khalid & Sophie en Omroep MAX, maar ook achter de schermen bij verschillende mediabedrijven. Daarnaast kun je lezingen van programmamakers bijwonen en zijn er diverse muzikale optredens.

Zaterdag
09.30 – 18.00 uur
Gaming & Esports

Dit jaar vindt de eerste editie plaats van de Xperience Days: Gaming & Esports.
Deze dag staat volledig in het teken van gaming en de game-industrie.

Zo vindt, in samenwerking met H20 Esport campus, de finaledag plaats van de Rocket League competitie, waar teams van 3 spelers het tegen elkaar opnemen voor de prijzenpot. Daarnaast vinden in de diverse theaterzalen workshops en lezingen plaats, gegeven door game-gerelateerde opleidingen en gamestudio’s. Hier krijg je inzicht in de beroepen die mogelijk zijn binnen de game-industrie en welke vooropleiding je daarvoor kunt volgen. Denk aan level design, quest design, programmeren en het opzetten van een esport-evenement, maar ook tips & tricks hoe je beter wordt in Rocket League. In het Mediamuseum van Beeld & Geluid staan diverse racesimulatoren, PC’s en consoles waarop je een breed scala aan games kunt spelen én er is een tentoonstelling ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van Power Unlimited, waarbij je een reis door de tijd van de game-industrie maakt.

Kortom, dit is de dag die je als gamer niet mag missen! Kijk hier voor meer informatie over deze dag…

Wil je meer informatie over het programma de Experience Days: Open Studio’s op zaterdag 7 oktober, kijk dan hier.

Iedere dag tijdens Dutch Media Week

12.00 – 13.00 uur | Podcastprogrammering

Dit jaar is er weer een doorlopende podcastprogrammering en kun je de hele week naar diverse podcast luisteren, zowel live als on demand.De programmering wordt binnenkort bekendgemaakt.

 

Informatie

  • 7 oktober
  • Beeld & Geluid Hilversum
  • 09.00 - 18.00 uur
  • € 9,50
Meer informatie

Andere events die wellicht ook interessant zijn

Meer nieuws