REMIX Fest

EVENTS

5 okt
5 oktober 2023
Events

REMIX Fest

Informatie

 • 5 oktober
 • Beeld & Geluid Hilversum
 • 10:00 - 17:00 uur
 • € 7,50
Meer informatie

Beeld & Geluid organiseert op donderdag 5 oktober de tweede editie van REMIX Fest. Een dag voor studenten (en studieleiders) van film- en kunstacademies, volledig gericht op wat audiovisuele archieven te bieden hebben voor jouw creatieve ambities.

Wat kunnen jij met audiovisueel archief? REMIX Fest geeft praktische inzichten, inspirerende voorbeelden en onderzoekende vergezichten. De dag bestaat uit onder meer colleges, workshops en exposities van werk van studenten. Auteursrecht, research, data stories en heel veel voorbeelden: alles komt aan bod.

Programma

Later deze zomer maken we meer over het programma bekend, zoals welke gerenommeerde kunstenaar de keynote speech zal geven. Hier een eerste blik op REMIX Fest 2023:

RietveldTV

RietveldTV is de maandelijkse tv-show van de Gerrit Rietveld Academie, uitgezonden op AT5. Rabea Ridlhammer begeleidt een team van curatoren van 4 studenten van verschillende afdelingen. Zij nodigen alumni uit om 8 afleveringen van RietveldTV te maken. Tijdens REMIX Fest introduceren Ridlhammer en event programmeur Kris Petrasova de nieuwe samenwerking van RietveldTV met Beeld & Geluid.

Archival Consciousness

Kunstenaar Mariana Lanari en grafisch ontwerper Remco van Bladel werken met hun project Archival Consciousness samen met bibliotheken en archieven in culturele instellingen. Ze ontwikkelen een gedeelde en door de gemeenschap aangestuurde graphic die fungeert als een interactielaag bovenop de bestaande databases van die bibliotheken en archieven. Tijdens REMIX Fest vertellen ze je er alles over en delen ze hun inzichten en ervaring.

Antiwarwarcoalition.art

antiwarcoalition.art is een open online platform dat statements tegen de oorlog, gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld, verzamelt, deelt en verspreidt. Het platform is een archief dat grote mogelijkheden biedt voor onderzoek. Een van de oprichters vertelt je meer over dit initiatief.

1 Fragment, 4 Angles:

in dialogue with the image

Workshop, meld je nu aan! Een afbeelding is zoveel meer dan alleen een afbeelding. In deze workshops onderzoeken we gezamenlijk één bewegend beeldfragment uit het archief van Beeld & Geluid. Je gaat met dit beeld een dialoog aan vanuit een bepaalde invalshoek: het medium, de maker, de kijker of de inhoud. Resultaat: een korte film (max 5 minuten) die op donderdag 5 oktober wordt vertoond tijdens REMIX Fest én tijdens de Haagse Media Awards en het ZEND Festival. Meer informatie en aanmelden: ZEND Festival of mail.

Plus:

 • Masterclasses: kunstenaars en experts vertellen over hun werk en over hun proces van het werken met archiefmateriaal. Onderzoek, data en copyright – verwacht een boeiend en praktijkgericht programma voor alle studenten en kunstenaars.
 • Workshops over het archiveren van je werk en hoe je online toegang krijgt tot het online archief.
 • Showcases: maak kennis met wat Beeld & Geluid te bieden heeft. Ontdek verborgen parels en onverwacht materiaal.

Tickets

 • Singel tickets: € 7,50
 • Group tickets (from 5 persons): € 5,- per person

Contact

Vragen over het programma of wil je met een groep studenten komen: mail Kristina Petrasova !

Informatie

 • 5 oktober
 • Beeld & Geluid Hilversum
 • 10:00 - 17:00 uur
 • € 7,50
Meer informatie

Andere events die wellicht ook interessant zijn

Meer nieuws