Met Nikki Smit van Monobanda

EVENTS

25 apr
25 april 2024
Events

Met Nikki Smit van Monobanda

Informatie

  • 25 april
  • Media Innovation Hub - Joop van Den Endeplein 9, 1217 WJ Hilversum
  • 17:00 - 19:00 uur
  • Gratis

Op donderdag 25 april komt Niki Smit, een van de drijvende krachten achter de Nederlandse studio Monobanda, naar de Media Innovation Hub om te vertellen over hun nieuwste creatie: Soul Paint. Dit project is vorige maand bekroond met een award voor beste XR experience op het Amerikaanse festival SXSW.

Soul Paint is een spel, gericht op het visueel maken van emoties en gevoelens van gebruikers. Door middel van bodymapping, 3D-tekenen en beweging worden gebruikers uitgenodigd om hun emoties om te zetten in creaties en hun virtuele lichaam in te kleuren.

​Niki neemt jullie mee in het proces achter Soul Paint. Wat was het idee? Hoe is het spel ontwikkeld? Wat waren de uitdagingen? Ook vertelt hij over het ontstaan van Monobanda, de huidige ontwikkelingen rondom immersive experiences en geeft ons een kijkje in andere projecten en games.

​Dus werk of studeer jij in de media of game-industrie, of ben je simpelweg geïnteresseerd in het onderwerp en benieuwd naar het verhaal van Niki? Meld je dan hier aan voor deze inspirerende Pizza Talk op donderdag 25 april, van 17.00 – 19.00 uur in de Media Innovation Hub op het Media Park in Hilversum. De sessie is deels interactief, dus voel je vrij om vragen te stellen aan Niki en eigen inzichten te delen met de zaal. Ontmoet gelijkgestemden, stel je prangende vragen en deel ervaringen. Media Campus NL zorgt voor de pizza!

Over Monobanda

Monobanda is een Nederlandse studio gespecialiseerd in het creëren van betekenisvolle immersieve ervaringen. Hun projecten verbinden het menselijk lichaam, de fysieke ruimte en de virtuele wereld met elkaar. Door kunst en spel te combineren creëren ze ervaringen waarin gebruikers spelenderwijs iets nieuws over zichzelf ontdekken. Hun werk varieert van (VR) Games en kunstinstallaties tot workshops en interventies in de geestelijke gezondheidszorg.

Pizza Talks | Media Innovation Hub

Pizza Talks zijn maandelijkse inspiratiesessies in de Media Innovation Hub, over onderwerpen binnen de thema’s immersive content, zoals AR, VR en spatial computing, (generatieve) AI en virtual production. Gericht op professionals en studenten in de media- en game-industrie. Iedereen met interesse in het onderwerp is van harte welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen onder het genot van een stuk pizza! Deelname aan de Pizza Talks is gratis.

Informatie

  • 25 april
  • Media Innovation Hub - Joop van Den Endeplein 9, 1217 WJ Hilversum
  • 17:00 - 19:00 uur
  • Gratis

Andere events die wellicht ook interessant zijn

Meer nieuws