Mediacollege Diederik Jekel, eerbetoon aan Chriet Titulaer

EVENTS

16 sep
16 september 2022
Events

Mediacollege Diederik Jekel, eerbetoon aan Chriet Titulaer

Informatie

  • 16 september
  • Beeld & Geluid, Hilversum
  • 20:00 uur - 21:30 uur
  • 15
Meer informatie

Vijf jaar geleden overleed Chriet Titulaer op 73 jarige leeftijd. Op vrijdag 16 september herdenkt Beeld & Geluid de fameuze wetenschapsjournalist met een uniek Mediacollege dat in samenwerking met Diederik Jekel wordt samengesteld. Diederik heeft net als Chriet Titulaer een achtergrond in de natuurkunde en een onuitputtelijke fascinatie voor techniek.

Diederik Jekel neemt je in dit mediacollege mee langs de uitvindingen die ons leven en mediagebruik radicaal hebben veranderd, zoals het internet, mobiele telefoon, smart speakers en domotica waarmee we ons thuis omringen. Aan hand van fragmenten uit Chriet Titulaers beroemde televisieprogramma Wondere Wereld uit de jaren ‘80 laat Diederik je nadenken over de rol en invloed van techniek/media-innovaties in onze samenleving. Hoe beïnvloedt media jou en hoe verhoud jij je hiertoe. Met argwaan? Of met een open blik en verwondering, zoals Chriet Titulaer dat deed?

Van analoog naar digitaal
De digitale wereld wordt steeds meer geïntegreerd en een onderdeel van ons dagelijks bestaan. In het najaar staat Beeld & Geluid uitgebreid stil bij de invloed en ontwikkelingen van technologie op de mens en maatschappij. Dit mediacollege is de aftrap van het thema. Tijdens Dutch Media Week (2-9 oktober) volgen diverse talkshows en presentaties.

Wil jij kans maken op het winnen van gratis tickets? Wij mogen 4 x 2 kaarten weggeven. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Stuur dan een mail naar campus@mediapark.nl o.v.v. kaarten mediacollege vrijdag 16 september

Wat: Mediacollege Diederik Jekel, eerbetoon aan Chriet Titulaer

Wanneer: Vrijdag 16 september – 20:00 uur – 21:30 uur

Tickets: Klik hier om je ticket te reserveren.

Informatie

  • 16 september
  • Beeld & Geluid, Hilversum
  • 20:00 uur - 21:30 uur
  • 15
Meer informatie

Andere events die wellicht ook interessant zijn

Meer nieuws