Media & Onderwijs Ontbijtsessie

EVENTS

5 okt
5 oktober 2023
Events

Media & Onderwijs Ontbijtsessie

Informatie

  • 5 oktober
  • Beeld & Geluid Hilversum
  • 08.30 - 11.30
  • Gratis
Meer informatie

Vlogs, threads, streams en stories: de stroom mediaberichten die leerlingen dagelijks consumeren, produceren en becommentariëren is oneindig. Leerlingen bewegen zich bijna continu in hun leven in media.

Hoe ga je als school om met deze realiteit? Hoe faciliteer je leraren , ook als het gaat om de ontwikkeling van de eigen mediawijsheid? Hoe implementeer je het nieuwe leergebied digitale geletterdheid aan de hand van een visie? Hoe zorg je voor een veilig en inspirerend klimaat in de school waarin verwondering en nieuwsgierigheid worden aangejaagd?Kortom, hoe leren we leerlingen functioneren in een wereld met digitale technologie en media?

Beeld & Geluid Onderwijs organiseert samen met de VO-raad, SLO, Kennisnet en de vakvereniging i&i op donderdag 5 oktober, op de Dag van de Leraar, hierover de Media & Onderwijs Ontbijtsessie in het #MediaMuseum in Beeld & Geluid Hilversum.

Samen bespreken we de ontwikkelingen in het nieuwe leergebied Digitale Geletterdheid, delen leraren inspirerende voorbeelden en laat Beeld & Geluid Onderwijs zien én ervaren wat het vernieuwde #MediaMuseum kan betekenen voor leerlingen en leraren als het gaat om mediawijsheid.

Locatie en tijdstip

Datum: 5 oktober 2023
Tijd: 08:30 inloop, 09:00 aanvang programma, 11:30 einde
Locatie: MediaMuseum Beeld & Geluid, Hilversum

Aanmelden

De sessie is bedoeld voor schoolleiders, schoolbestuurders, kwaliteitszorgmedewerkers op bestuursniveau, ict-coördinatoren en degene in school die zich bezighouden met curriculumontwikkeling op dit vlak.

Meer informatie over het programma volgt in september. Je kunt je nu vast aanmelden via: opschool@beeldengeluid.nl ovv Media & Onderwijs Ontbijt 5 oktober 2023

Informatie

  • 5 oktober
  • Beeld & Geluid Hilversum
  • 08.30 - 11.30
  • Gratis
Meer informatie

Andere events die wellicht ook interessant zijn

Meer nieuws