Doe mee aan de Rocket League Final van Dutch Media Week

Nieuws

21 augustus 2023
Nieuws & Events

Doe mee aan de Rocket League Final van Dutch Media Week

De locaties voor de voorrondes van de Rocket League esports competitie van Dutch Media Week zijn bekend. Door het hele land krijgen gamers in september de kans om zich in teams van 3 personen te kwalificeren voor de Rocket League Final op zaterdag 7 oktober bij Beeld & Geluid in Hilversum. De voorrondes vinden in september plaats bij Pathé bioscopen in Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. Daarnaast kun je ook in Hilversum meedoen aan de kwalificaties, in een speciale KPN esports pop-up locatie in de stad.

De esports competitie draait om Rocket League, een populair voetbalspel waar spelers in plaats van mensen auto’s besturen. Na kwalificatie in de voorrondes is de grote finale tijdens Dutch Media Week op zaterdag 7 oktober bij Beeld & Geluid, waar een prijzenpot van 5.000 euro verdeeld wordt. De competitie is opgezet met Dutch Media Week-partners H20 Esports Campus, Go! Gaming en Alienware.

Plaatsing voor de Rocket League Final kan op zaterdag 9 september afgedwongen worden in Groningen en Maastricht, op zaterdag 16 september in Nijmegen, Purmerend (op de H20 Esports Campus) en Hilversum (KPN truck) en op zaterdag 23 september in Rotterdam en Utrecht Leidsche Rijn. De voorrondes vinden plaats op Go!Gaming locaties bij Pathé bioscopen in de verschillende steden.

Publiek welkom bij Beeld & Geluid

De Rocket League finaledag is te bezoeken voor publiek en wordt gespeeld op verschillende stages bij Beeld & Geluid op het Media Park in Hilversum. Naast de esports competitie is die dag nog veel meer te beleven op het gebied van gaming.

Zo kun je als een van de eerste de nieuwe tijdelijke tentoonstelling in het Mediamuseum bezoeken die is opgezet met game-magazine Power Unlimited. Het tijdschrift bestaat dit jaar 30 jaar en is in die jaren uitgegroeid tot hét multimediale platform voor gamend Nederland. In de tentoonstelling word je meegenomen in de vaderlandse gamegeschiedenis en de ontwikkelingen van de afgelopen jaren.

Naast de tentoonstelling zijn diverse workshops en lezingen te volgen over gaming. In de theaterzalen van Beeld & Geluid leer je meer over de beroepen binnen de game-industrie, denk bijvoorbeeld aan level design en programmeren. Maar je kunt ook zelf gamen, waarbij je tips & tricks krijgt van professionele gamers.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws