De tien winnaars van de Special Media Awards

Nieuws

14 november 2022
Nieuws & Events

De tien winnaars van de Special Media Awards

Donderdag 10 november kwamen 30 genomineerden uit het hele land naar Beeld & Geluid in Hilversum voor de uitreiking van de Special Media Awards.

De Special Media Awards zijn de landelijke prijzen voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. Tijdens een spannende show maakten presentatoren Irene Moors en Kevin van den Berg de 10 winnaars bekend. De uitreiking, in de Week van de Mediawijsheid, is een initiatief van zorgorganisatie Amerpoort.

Amerpoort vindt het erg belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking ook digitaal kunnen meedoen. De zorgorganisatie organiseerde in 2018 voor het eerst de Special Media Awards en werkt inmiddels samen met meer dan 53 organisaties uit de gehandicaptenzorg en (online) mediapartners.

Steeds meer inzendingen

Initiatiefnemer Sonja Heijkamp: “Het is echt een cadeautje om elk jaar weer meer inzendingen te krijgen. Steeds meer mediamakers die het lef hebben om zich aan te melden. Die trots zijn op wat zij maken. Dit is voor ons als organisatie echt fijn, we willen juist laten zien dat er veel plezier beleefd wordt aan het maken van media. Soms als hobby, maar soms ook als werk of dagbesteding. Door te laten zien welke talenten er zijn en samen te komen, zien we mooie samenwerkingen en nieuwe vriendschappen ontstaan.”

Met liefde en plezier

De vakjury selecteerde de winnaars uit een recordaantal van 171 inzendingen. “Ik heb het als heel erg leuk ervaren om te zien hoe mensen een social media platform gebruiken om hun leven in beeld te brengen en connectie te maken met hun publiek”, zegt jurylid en radiomaker Carolien Borgers. “Er is creatief gedacht en er is met liefde en plezier aan gewerkt, dat zie je echt.”

In de vakjury zaten naast Carolien Borgers ook Maarten Steendam, Karim Amghar, Sanne en Erik Jan van Tik Tok team Plagiaat, Sander Pat en Kirsten Jassies. Als voorbereiding op alle media-aandacht tijdens dit professionele event, konden de genomineerden op 17 oktober een mediatraining van de SocialMediaJuf volgen.

Ben je benieuwd naar de winnaars? Lees dan verder via Broadcast Magazine

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws