De NPO is komende weken Klimaat Wijs

Nieuws

21 oktober 2022
Duurzaamheid

De NPO is komende weken Klimaat Wijs

De NPO is komende weken Klimaat Wijs. Vanaf maandag 24 oktober t/m zondag 6 november staat de publieke omroep op televisie, radio en online in het teken van het klimaat, tegelijk met de Nationale Klimaatweek. Via speciale programma’s, documentaires, een dramaserie, een podcast en een online portal nodigt de NPO iedereen uit om zich extra te verdiepen en te laten inspireren door verschillende klimaat-gerelateerde onderwerpen en invalshoeken.

In De wereld van morgen, AVROTROS, komen tal van innovaties voorbij die voor een duurzamer leven kunnen zorgen. Nicolaas Veul onderzoekt in De klimaatverkenner, VPRO, het hoger gelegen Noorwegen als plan B, mocht Nederland onder water lopen. De Staat van het Klimaat, NOS, probeert samen met deskundigen, reportages en augmented reality een antwoord te geven op de vraag: hoe erg is het nu echt als het gaat over klimaatverandering?

Campagne

De Klimaat Wijs-week wordt ondersteund door een campagne waarin Nick Schilder (AVROTROS), Raquel Schilder (WNL), Kefah Allush (EO) en Nicolaas Veul (VPRO) aandacht vragen voor hun programma en de Klimaat Wijs-week. Zij doen dit door Nederland te confronteren met een klimaat-gerelateerd feit, ontwikkeld in samenwerking met NPO Kennis.

Ben je benieuwd naar de volledige programmering van de NPO Klimaat Wijs-week? Klik dan hier.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws