3FM Serious Request zet zich dit jaar in voor Metakids

Nieuws

6 juni 2024
Events

3FM Serious Request zet zich dit jaar in voor Metakids

Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor Metakids. 3FM-dj’s Wijnand Speelman, Sophie Hijlkema en Barend van Deelen maakten in een speciale ochtendshow bekend dat het Glazen Huis dit jaar op het Rodetorenplein in Zwolle zal staan.

In de week voor kerst zullen de 3FM-dj’s, samen met heel Nederland, zoveel mogelijk geld inzamelen voor kinderen met een metabole ziekte. Welke dj’s in het Glazen Huis zullen zitten, wordt later bekendgemaakt.

Metabole ziekten, ook wel stofwisselingsziekten genoemd, zijn de meest dodelijke ziekten onder kinderen. Door een fout in hun DNA werkt de energiehuishouding niet goed. Veel kinderen overlijden al op zeer jonge leeftijd: 1 op de 4 wordt niet ouder dan 18 jaar3fm

In Nederland wordt elke dag een kind geboren met een metabole ziekte. De medische wetenschap staat echter aan de vooravond van een doorbraak in de behandeling, met onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen en gentherapie. Om dit onderzoek te financieren, is veel geld nodig.

Verbinden en hoop geven

Menno de Boer, zendermanager NPO 3FM: “3FM Serious Request verbindt en brengt mensen in beweging om iets goeds te doen. Metakids verdient aandacht. We willen patiënten en hun families een beter leven geven en zorgen dat metabole ziekten niet langer dodelijk zijn.”

Jan Matthijs van Eendenburg, directeur Metakids: “De steun van 3FM Serious Request is enorm belangrijk voor getroffen gezinnen. Het betekent erkenning en hoop. We staan aan de vooravond van een doorbraak in onderzoek naar deze ziekten. Met de hulp van 3FM Serious Request kunnen we grote stappen maken richting behandelbaarheid en een toekomst zonder dodelijke metabole ziekten.”

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws