NOS Stories introduceert: Eindexamenspreekuren voor alle niveaus

Nieuws

29 maart 2024
Nieuws & Events

NOS Stories introduceert: Eindexamenspreekuren voor alle niveaus

Ruim 190.000 scholieren duiken weer met hun neus in de boeken voor het belangrijkste moment van hun schooltijd: het eindexamen. Daarom organiseert NOS Stories ook dit jaar samen met de beste docenten uit het land de NOS Stories Eindexamenspreekuren op YouTube: een lastminute hulplijn voor examenleerlingen om hun kennis te checken en de laatste dringende vragen te stellen. De Eindexamenspreekuren zijn er voor leerlingen van vmbo basis (bb)/kader (kb) tot aan vwo.

Een deel van de video’s is vanaf nu te vinden op YouTube. De live spreekuren zijn van 13 t/m 26 mei te zien. De presentatie wordt gedaan door Maxime de Vries en Rayen Halfhide.

Hoe ziet zo’n biologie-examen er eigenlijk uit? Welke leesstrategie kan ik het beste toepassen tijdens mijn examen Nederlands? En hoe reken ik ook alweer getallen om naar andere eenheden in een wiskundevraagstuk? Dit en meer wordt per examenvak door twee docenten besproken in de spreekuren voor vmbo bb en kb. Voor deze schoolniveaus zijn er spreekuren van de vijf populairste examenvakken: Nederlands, Engels, wiskunde, biologie en economie. Daar worden de meest gestelde vragen van examenleerlingen beantwoord.

In de live spreekuren voor vmbo gl/tl, havo en vwo geeft een docent uitleg op een bord, terwijl de andere docent in de chat vragen van kijkers beantwoordt. Een ideale uitkomst voor leerlingen om dat ene lastige stukje stof toch nog onder de knie te krijgen en de volgende dag vol vertrouwen het examen in te gaan.

Waardering van kijkers en Trending op YouTube
Vorig jaar wisten de eindexamenkandidaten de NOS Stories Eindexamenspreekuren goed te vinden: alle spreekuren samen kregen meer dan 1,3 miljoen views. De wiskundespreekuren waren met regelmaat Trending op YouTube en er werden talloze comments geplaatst onder de video’s. Een greep uit de comments van vorig jaar:

@TikoVerhelst: “Echter super bedankt NOS. Jullie hebben me echt door deze examenperiode heen geholpen. Jullie spreekuren waren net dat zetje in de rug waardoor ik dacht ‘Ok, nu kan ik het examen echt aan. Nu heb ik voldoende voorbereid.”

@EszyLouise: “Heb zo net wiskunde examen gehad en die opdracht met die grafiek heeft me echt geholpen en die schema´s ook hartelijk bedankt sigmund en anita door jullie twee ga ik lekker slagen en mijn diploma ontvangen.”

(On)bekende docenten uit het land
Een aantal van de deelnemende docenten zullen de scholieren bekend voorkomen. Onder andere docent Engels Haitam Khalil, bekend van Instagram en TikTok, biologiedocent Joost Meijer van het YouTube-kanaal Biologie met Joost en Menno Lagerwey van Math with Menno slepen de leerlingen door de laatste loodjes heen.

Alle deelnemende docenten van de vmbo bb/kb spreekuren die nu online staan:

Nederlands
Aruna Hoofs (Mediacollege Amsterdam) en Anniek Finkers (Mondial College Meeuwse Acker in Nijmegen)

Engels
Haitam Khalil (Hanze College in Oosterhout, ook bekend van TikTok en YouTube) en Mascha Witzier (Wolfert van Borselen in Rotterdam)

Wiskunde
Anita Smit (Aeres VMBO Almere) en Marjolein Hermeler (Curio Prinsentuin Andel)

Biologie
Marieke Stout (Curio Prinsentuin Andel) en Joost Meijer (van YouTube-kanaal Biologie met Joost)

Economie
Kim Knijpert (UGO verkennend vmbo in Apeldoorn) en Salih Yildiz (Spaarne College in Haarlem)
NOS Stories Eindexamenspreekuren 2024
Vmbo bb/kb: vanaf nu te zien op YouTube. Klik hier voor de playlist.

Vmbo gl/tl, havo en vwo: vanaf 30 april Engels, Frans, Duits en Latijn op YouTube
Overige vakken tussen 13 t/m 26 mei LIVE op YouTube.

Abonneer op het YouTube-kanaal van NOS Stories en klik op het belletje om meldingen te ontvangen en geen video te missen.

 

 

 

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws