Samenwerkingscode voor sociaal veilige en eerlijke manier van produceren

Nieuws

28 juni 2024
Business

Samenwerkingscode voor sociaal veilige en eerlijke manier van produceren

Het maken van programma’s voor de publieke omroep vraagt om een sociaal veilige werkomgeving, een eerlijke beloning en een duurzame manier van produceren. Afspraken hierover liggen vast in een nieuwe samenwerkingscode die NPO, de omroepen en de Nederlandse audiovisuele producenten, verenigd in de Vereniging Nederlandse Content Producenten (NCP) en de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA), op 25 juni hebben ondertekend.

Deze code standaardiseert afspraken en informatievoorziening, waardoor de focus kan liggen op het produceren van hoogwaardig media-aanbod. Frederieke Leeflang, voorzitter van de Raad van Bestuur van NPO, benadrukt de samenwerking met producenten voor innovatieve programma’s. Manon van der Hoek (NCP) en Iris Lammertsma (NAPA) ondersteunen de code voor eerlijke beloningen en duurzame productie.

Partijen zoeken aansluiting bij onder meer het Mediapact Respectvol Samenwerken en het herziene Beloningskader Presentatoren Publieke Omroep (BPPO). De ambitie is om in 2030 de CO2-impact van alle programma’s in kaart te brengen.

Arjan Lock, voorzitter van het College van Omroepen, concludeert: “Sociale veiligheid, eerlijke beloning en duurzaam produceren zijn cruciale pijlers in onze branche. Met deze code zetten we een grote stap richting meer transparantie en een duurzame manier van produceren.”

Bekijk hier de samenwerkingscode.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws