Roos Abelman versterkt journalistieke afdeling KRO-NCRV

Nieuws

31 januari 2023
Business

Roos Abelman versterkt journalistieke afdeling KRO-NCRV

Journalist/presentator Roos Abelman wordt een van de journalistieke gezichten van KRO-NCRV. Zo wordt Roos naast Anna Gimbrère en Marijn Frank de vaste presentator van het onderzoeksjournalistieke platform Pointer.

Daarnaast is ze een van de vaste vervangers van Ghislaine Plag in het KRO-NCRV programma Spraakmakers op NPO Radio 1 en gaat ze bij KRO-NCRV een journalistieke podcast ontwikkelen.

“Roos is een journalist pur sang” vertelt KRO-NCRV directeur Peter Kuipers over de komst van Roos Abelman. “Ze is nieuwsgierig naar de wereld om ons heen en naar hoe journalistiek mensen helpt om anders te laten kijken. Ik zie uit naar onze samenwerking met haar bij de journalistieke programma’s en onderzoeken.”

“Het vertellen van verrassende verhalen en met scherpe journalistiek de wereld om ons heen beter begrijpen; dat is wat mij drijft”, licht Roos toe haar keuze voor KRO-NCRV toe. “Het is een eer om dat te mogen doen voor sterke journalistieke programma’s als Pointer en Spraakmakers en bij een omroep waar ik me vanaf dag één thuis voel.”

Roos Abelman (1976) studeerde Journalistiek in Zwolle en Edinburgh en is al ruim 20 jaar werkzaam als journalist en programmamaker voor radio en tv.

Bron: KRO-NCRV/BM

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws