NPO Zapp introduceert Stip it: Samen Tegen Iemand Pesten

Nieuws

27 januari 2023
Business

NPO Zapp introduceert Stip it: Samen Tegen Iemand Pesten

NPO Zapp komt in actie tegen pesten met de nieuwe campagne Stip it: Samen Tegen Iemand Pesten. Kinderen en volwassenen laten zien dat zij tegen pesten zijn door vier stippen op hun hand te zetten en dat te delen via Zapp.nl/stipit of social media. Themaweek tegen pesten ‘Stip it’ van vrijdag 10 februari tot en met zaterdag 18 februari op NPO Zapp en de online Zapp-kanalen. Presentatoren Anne-Mar Zwart, Nizar El Manouzi en Stefania Liberakakis zijn ambassadeurs van de themaweek tegen pesten. 

In aanloop naar Stip it vragen NPO Zapp en de Stip it-ambassadeurs aan heel Nederland om te laten zien dat zij tegen pesten zijn. Door vier stippen op je hand te zetten maak je de afspraak dat je:

1. Pesten niet oké vindt en er nooit aan meedoet
2. Niemand uitsluit, iedereen hoort erbij
3. Er over praat als pesten bang of verdrietig maakt
4. Altijd probeert op te komen voor iemand die gepest wordt

Stip it-galerij

Kinderen die mee willen doen kunnen hun foto via zapp.nl/stipit delen met toestemming van hun ouders. De foto verschijnt dan in de Stip it-galerij, waarna kinderen kans maken op een bijzondere prijs: opnames van de Kids Top 20 met Stefania bij hen op school. Volwassenen delen de vier stippen via social media met de hashtags #stipit en #npozapp. Diverse bekende Nederlanders ondersteunen de actie al, zo zetten Familievloggers De Bellinga’s stippen, radio-dj’s Wouter van der Goes, Jet Berkhout en Carine Lacor, televisiepresentatoren Sosha Dusyker, Klaas van Kruistum en Janouk Kelderman, Junior Song Festival-artiesten, acteurs Gioia Parijs en Jade Speelman en meer volgen.

In België is Stip it al langer een succesvolle campagne, VRT brengt de themaweek tegen pesten dit jaar voor het vijfde jaar op rij. Op NPO Zapp is Stip it gelijktijdig met de Vlaamse editie te zien.

Programma’s op NPO Zapp

De programmering van NPO Zapp staat van vrijdag 10 februari tot en met zaterdag 18 februari ook in het teken van Stip it met diverse programma’s rondom het thema. Bekijk het overzicht hier.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws