Media Oeuvre Award 2023 naar Floortje Dessing

Nieuws

7 juni 2023
Nieuws & Events

Media Oeuvre Award 2023 naar Floortje Dessing

“Zodra haar naam op de titelrol staat, weet je wat je als kijker kunt verwachten: mooie verhalen van bijzondere plekken”, luidt het juryrapport van de Media Oeuvre Award. Die is dit jaar voor BNNVARA-presentatrice Floortje Dessing.

De jury, bestaande uit televisierecensent Angela de Jong en Spreekbuis-uitgever Richard Otto, looft Floortje om de verhalen die zij vanaf bijzondere plekken vertelt in haar programma’s. “Dat kan een paradijselijk wit strand zijn, vol wuivende palmen, maar ook een kapotgeschoten stad in Syrië.”

“Je overvalt me gewoon. Wat leuk man”, reageert Floortje in Rinkeldekinkel. In 2016 won ze al de Gouden Televizierring met haar programma ‘Floortje naar het einde van de wereld’, dat ze sinds 2014 presenteert. Floortje is dit jaar dertig jaar te zien en te horen in de landelijke media. Eerder presenteerde ze onder andere ‘Schockradio’ op Radio 3 en ‘3 op reis’ voor Omroep LliNK, dat ze later presenteerde voor BNN. De Media Oeuvre Award van Spreekbuis.nl, het grootste online platform voor mediaprofessionals, is dus een welverdiende waardering voor de verhalen die ze in al die jaren al heeft verteld. ‘Ik doe er heel koeltjes over, maar ik ben compleet verrast!’

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws