‘Het Nachtkastje’ geeft seksuele voorlichting aan queer vrouwen in augumented reality

Nieuws

30 januari 2023
Innovation

‘Het Nachtkastje’ geeft seksuele voorlichting aan queer vrouwen in augumented reality

Hoe hebben queer vrouwen op een fijne en leuke manier seks met elkaar? Hoe ziet de vulva er vanbuiten en vanbinnen nou echt uit? En hoe communiceer je met je partner in bed? ‘Het Nachtkastje’ geeft alle ins and outs over hoe je als queer meisje seks hebt met een ander queer meisje. Iets waarover LHBTQIA+jongeren doorgaans te weinig leren tijdens seksuele voorlichting op school, want in het klaslokaal is voorlichting vooral gericht op hetero’s en gaat het vaak over soa’s en zwangerschap.

Queer jongeren geven seksuele voorlichting op school een 4,2 en bij BNNVARA vinden we dat dit beter moet. Daarom heeft ons innovatieteam ‘Het Nachtkastje’ ontwikkeld voor mensen die zichzelf niet terugzien in het biologieboek. Vorig jaar lanceerden we het eerste lespakket voor queer mannen en nu is ‘Het Nachtkastje’ uitgebreid met een lespakket voor queer vrouwen. Zoek een veilig plekje op en leer alles over de vulva, standjes, vingertechnieken, consent en over de rol van je hoofd tijdens seks. Voiceovers Hanna van Vliet (bekend van ANNE+) en Raïsha Zeegelaar (bekend van Spuiten en Slikken) begeleiden je door alles heen met hun stem. ‘Het Nachtkastje’ kun je hier gebruiken en hieronder legt Hanna van Vliet uit hoe het werkt.

Voorlichting in AR

Het Nachtkastje is ontwikkeld in Augmented Reality, waardoor de seksuele voorlichting direct tot leven komt in de omgeving. De gebruiker bepaalt zelf hoe de karakters eruitzien en de ervaring is vanuit alle kanten te zien én te horen. De gebruiker bepaalt zo helemaal zelf hoe diegene wil leren.

In dit interview met Maartje van Beuningen lees je over haar ervaring met het ontwikkelen van de app.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws