Xperience Days

EVENTS

8 okt
8 oktober 2022
Events

Xperience Days

Informatie

  • 8 oktober
  • 09:00 - 18:00 uur
  • Gratis
Meer informatie

Dutch Media Week toont van 3 tot en met 9 oktober de ontwikkeling van de media en de impact ervan op mens en maatschappij. Samen met een groot aantal partners belichten, stimuleren en promoten ze de vele prachtige ontwikkelingen en initiatieven in de Nederlandse media-industrie.

Naast het professionalsprogramma dat doordeweeks van 3 tot en met 7 oktober plaatsvindt, heeft Dutch Media Week nu ook een weekendprogramma aangekondigd voor het grote publiek: op zaterdag 8 en zondag 9 oktober kan iedereen die geïnteresseerd is in media tijdens de Dutch Media Week Xperience Days een kijkje nemen achter de schermen van het Media Park. Tijdens de Xperience Days presenteren alle mediabedrijven zich: van omroep tot producent en van decorbouwer tot technisch facilitair bedrijf. Met de Xperience Days wil Dutch Media Week de bezoekers meenemen in de wereld van media: hoe komen deze tot stand, welke journalistieke keuzes moeten er soms worden gemaakt en wat is de impact van media op de maatschappij.

Open studio’s
Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober kunnen bezoekers kiezen uit een uitgebreid programma vol lezingen, activiteiten en workshops op het gebied van media. Op zondag 9 oktober gaan de deuren van het Media Park open en kan het publiek een kijkje nemen in de studio’s van onder andere Omroep Max, Viaplay en de NPO, maar ook een bezoek brengen aan onder andere NEP, het Studiocentrum, EMG en Beeld & Geluid.

Makers aan het woord
De activiteiten tijdens de Xperience Days zijn geschikt voor jong en oud. Zo kun je bijvoorbeeld meer te weten komen over de visual effects en techniek die nodig zijn om een populaire jeugdfilm als de Vliegende Hollanders te maken, maar ook leren hoe je een podcast maakt. Je kunt op de foto bij een castingbureau of een zangworkshop volgen bij bekende zangcoach Babette Labeij. Spreek de makers en acteurs van BNNVARA-serie Oogappels of hoor hoe de makers van het NOS Journaal te werk gaan bij het samenstellen van de dagelijks nieuwsbulletins. Daarnaast zijn er diverse optredens en kun je tijdens de Robotshow leren over de maatschappelijke transitie naar een digitaal en gerobotiseerd leven, waarbij de bijzondere robotcollectie van Chriet Titulaer centraal staat.

Wil je weten wat er die dag allemaal op het programma staat? Kijk dan hier!

Informatie

  • 8 oktober
  • 09:00 - 18:00 uur
  • Gratis
Meer informatie

Andere events die wellicht ook interessant zijn

Meer nieuws