TikTok Talkshow

EVENTS

4 okt
4 oktober 2022
Events

TikTok Talkshow

Informatie

  • 4 oktober
  • Beeld & Geluid Den Haag
  • 20:00 - 21:30 uur
  • 9 euro
Meer informatie

TikTok is het snelst groeiende social media-platform. Vooral onder tieners is de app populair: het algoritme is zo afgestemd dat zij zo lang mogelijk naar de content op het platform blijven kijken. Oudere generaties kijken soms met argwaan naar het medium. Wat gebeurt er allemaal in die app en wat krijgen jongeren daar allemaal te zien? Tijdens deze bijzondere avond nemen we een academisch kijkje achter de schermen: hoe beïnvloedt TikTok de jongeren nou echt?

Tijdens deze talkshow wordt ingezoomd op de relatie tussen TikTok en nepnieuws. Hoor meer over het onderzoek van Luuk Ex, onderzoeker bij Beeld & Geluid, naar het gebruik van het woord nepnieuws. Waar komt het vandaan? En hoe wordt het gebruikt? Ook wordt dieper ingegaan op het medium TikTok: hoe werkt het? Wat krijg ik te zien? Zie jij dat ook en wat brengt het platform ons?

Gasten

Het onderwerp nepnieuws wordt tijdens de Talkshow verder uitgediept door Rudy Bouma. Bouma is een doorgewinterde verslaggever die al 22 jaar werkzaam is voor Nieuwsuur (NOS/NTR) en voorganger NOVA. Afgelopen jaren legde hij zich toe op fake news en complottheoriën in de online wereld. Op bijna dagelijkse basis debunkt hij door middel van factchecks beweringen op social media. Zijn strijd tegen nepnieuws levert Bouma zelf ook valse beschuldigingen van nepnieuws op.

Quinn en Aaron Bezemer zijn te gast als specialisten en vertegenwoordigers van het medium TikTok. Met hun creatieve video’s en updates op TikTok verwierven zij in korte tijd meer dan een half miljoen volgers. Quinn en Aaron staan inmiddels bekend als ‘de TikTok-tweeling’ en weten als geen ander hoe Nederlandse jongeren de app gebruiken.

Ben je benieuwd naar meer sessies van de Dutch Media Week? Klik dan hier

Informatie

  • 4 oktober
  • Beeld & Geluid Den Haag
  • 20:00 - 21:30 uur
  • 9 euro
Meer informatie

Andere events die wellicht ook interessant zijn

Meer nieuws