Media safari

EVENTS

28 okt
28 oktober 2022
Events

Media safari

Informatie

  • 28 oktober
  • Stadspark De Kwekerij
  • Tot en met 31 oktober
  • Gratis

Wil jij de magie van media van beleven? Dit is je kans, want het is Oktober Mediamaand in Hilversum. Dompel je onder in de Hilversumse mediawereld en ontdek de bruisende stad met de media safari. Tot 31 oktober kun je deze safari maken en doe je alle mediaspots in Hilversum aan.

Hilversum wordt dan wel dé mediastad van Nederland genoemd, maar als je niet in de mediasector werkt, krijg je daar maar weinig van mee. Ben je stiekem best benieuwd naar medialand? Kom een dagje naar Hilversum en ervaar het zelf met de media safari. Benieuwd naar de route? Lees dan snel verder…

1. Stadspark De Kwekerij

Oosterspoorplein 1

Stap het Station uit en meet twee bekende mediamakers op levensgroot formaat. Scan de QR codes en ontdek de vele facetten van het mediavak.

2. Instaspot Testbeeld
Zeedijk 36

De Hilversumse (graffiti) kunstenaar Eric van der Vegt heeft deze muur opgefleurd met het iconische testbeeld. Wist je dat het testbeeld ooit ontworpen is voor service- en antenne installateurs  om te helpen bij het instellen, afregelen en controleren van televisieontvangers?

3. Voorhoeve
Kerkstraat 82

Tijd voor koffie en wat lekkers. Stap binnen bij de multifunctionele boekhandel, want behalve boeken vind je hier ook de heerlijke coffeecorner van bakker Matthijs Boon. Neem iets lekkers erbij, zijn homemade croissant bijvoorbeeld, en je bent ready to go voor je media ontdekkingsdag in Hilversum.

4. LAB Mediaplein
Gooische Brink, Kerkstraat 63/27

Hier kun je ervaren welke invloed media hebben op je dagelijks leven. Van VR-workshops tot ontmoetingen met mediamakers.

5. Museum Hilversum
Kerkbrink 6

Tijdens de (wisselende) exposities ontmoeten fotografie en mediakunst elkaar. Het museum is de homebase van De Zilveren Camera, de belangrijkste journalistieke fotowedstrijd van Nederland. Nu te zien: Paul Cupido en Ilona Langbroek.

Ben je benieuwd naar de volgende locaties van deze leuke media safari? Klik dan op deze link!

Hilversum Mediastad

Hilversum is dé creatieve mediastad van Nederland! Met meer dan 250 mediabedrijven, 12.000 mediaprofessionals en 30 studio’s is Hilversum het hart van de Media Valley tussen Utrecht en Amsterdam. Internationale concepten als Big Brother, landelijke radioprogramma’s en grote muzieklabels met artiesten van wereldklasse komen hier samen. Homebase van het Metropole Orkest, Spinnin’ Records, de NOS, Dutch Media Week en het landelijke media-archief Beeld & Geluid.

 

Informatie

  • 28 oktober
  • Stadspark De Kwekerij
  • Tot en met 31 oktober
  • Gratis

Andere events die wellicht ook interessant zijn

Meer nieuws