Hilversum City Run

EVENTS

16 apr
16 april 2023
Events

Hilversum City Run

Informatie

  • 16 april
  • Hilversum
  • 1 dag
  • Varieert, zie website
Meer informatie

Volgende maand staat hartje Hilversum weer in het teken van het grootste eendaagse sportfestijn van het Gooi: de Hilversum City Run. Op zondag 16 april brengt het afwisselende parcours van 5 en 10 kilometer duizenden hardlopers langs de mooiste, kenmerkendste en gezelligste plekjes van de mediastad. Naast de twee hoofdafstanden staan er ook de Bink Kids Run en Bink Family Run op het programma voor kinderen en families.

Alle afstanden gaan van start vanaf het gezellige Marktplein, in het hart van de stad, vlakbij het station. Hierna gaat het parcours van de langste afstand verder over het Media Park, de thuisbasis van onder andere de NOS, RTL en NPO. Nadat er langs het iconische gebouw van Beeld & Geluid is gelopen, lopen alle deelnemers al snel door de omliggende Gooische wijken, met haar brede lanen en statige villa’s. Hier zorgt het glooiende parcours voor de nodige uitdaging.

Een van de hoogtepunten langs de route is Dudoks beste en beroemdste werk: het Raadhuis. Hierna maken cultuur en architectuur al snel plaats voor Hilversumse gezelligheid. Langs de bruisende pleinen geven supporters en muzikale optredens alle deelnemers een extra boost richting de finish op het Marktplein. Achteraf kunnen de sportieve prestaties worden gevierd in de gezellige binnenstad.

De sportieve uitdaging voor de hele familie

Naast de twee hoofdafstanden van 5 en 10 km, staan er ook een Kids Run en Family Run op het programma. Jaarlijks trekt de Kids Run van 1,5 km bijna 1.500 basisschoolleerlingen. De Family Run is het onderdeel van de Hilversum City Run waar de hele familie aan mee kan doen. Het parcours van 1,5 km is ook goed toegankelijk voor wheelers, rolstoelen en kinderwagens en kan ook twee keer worden afgelegd.

Business Run en Scholenkampioenschap

De Hilversum City Run biedt op zondag 16 april naast een individueel programma ook een speciale Business Run voor bedrijventeams. Tientallen businessteams van bedrijven uit de regio én ver daarbuiten staan jaarlijks aan de start van de 5 en 10 km. De spanning voor de start en de kilometers over het parcours zullen banden versterken en grenzen doen verleggen. Na de run kan de sportieve dag samen worden afgesloten op het speciaal ingerichte Businessplein.

Ook de allerkleinste hardlopers kunnen in teamverband meedoen aan de Hilversum City Run. Speciaal tijdens de Bink Kids Run kunnen klasgenootjes samen de strijd aangaan tijdens het Scholenkampioenschap.

Inschrijven

Inschrijven voor de Hilversum City Run is nog mogelijk tot en met maandag 3 april via www.hilversumcityrun.nl. Inmiddels hebben zich al ruim 2.300 hardlopers verzekerd van een startbewijs. Er is geen na-inschrijving voor de twee hoofdafstanden op de dag van het evenement.

Bereikbaarheid Media Park

Het Media Park zal te allen tijde toegankelijk blijven. Zowel bij de Joop den Draaijer rotonde als bij de Leen Timp rotonde zullen er verkeersregelaars aanwezig zijn om alles, tijdens de run, in goede banen te leiden.

Mochten hier nog vragen over zijn aarzel dan niet contact met met het Media Park op te nemen via de Servicedesk: 035 – 677 48 00 of per mail: servicedesk@mediapark.nl

Informatie

  • 16 april
  • Hilversum
  • 1 dag
  • Varieert, zie website
Meer informatie

Andere events die wellicht ook interessant zijn

Meer nieuws