Dit moet je doen tijdens de Dutch Game Day

Nieuws

6 oktober 2022
Business

Dit moet je doen tijdens de Dutch Game Day

De Dutch Game Day bestaat uit een congres van twee tracks met sprekers uit binnen- en buitenland. Die geven een kijkje achter de schermen bij het development van hun games of delen hun meer persoonlijke verhalen. Er is weer een druk programma bekend voor vandaag!

Talkshow AIssisten in de journalistiek

Artificiële Intelligentie (AI) heeft veel potentie voor onderzoeksjournalistiek. Het kan redacties faciliteren bij het opschonen, ordenen en interpreteren van data. Ook kan het bijdragen aan nieuwe invalshoeken voor verhalen. Toch wordt AI vooralsnog spaarzaam ingezet. Dat heeft te maken met uitdagingen van praktische, maatschappelijke en ethische aard. Het trainen van een algoritme is een tijdrovende en precaire aangelegenheid waarbij goede kennis van de werking van AI noodzakelijk is. Ook is het nog onduidelijk hoe AI zich verhoudt tot journalistieke waarden en wet- en regelgeving. Tijdens dit gesprek gaat Olv Danielle Arets, Lector Journalistiek en Verantwoorde Innovatie van Fontys in gesprek. Deze sessie vindt plaats van 12:00 – 12:45 in Beeld & Geluid Hilversum. Wil je meer weten? Klik dan hier.

Games for Good

Mensen houden van games – en spelen ze om verschillende redenen: entertainment, competitie, samenwerking en gezelligheid. Games spelen daarmee een grote rol in het leven van veel mensen. Hoe kan die kracht ingezet worden? In deze sessie praten ze over gedragsverandering door middel van games. Ben je hier benieuwd naar? Kijk dan van 14:00 – 14:45 de gratis livestream.

Alles over digitale nalatenschap

Je denkt er natuurlijk liever niet over na, maar na je overlijden blijf je online gewoon verder leven als je je digitale nalatenschap niet regelt. Je digitale nalatenschap (of online erfenis) bestaat uit al je online accounts, online schulden en tegoeden en je cryptotegoeden.

Bedenk maar eens, je Facebook, Instagram en LinkedIn account stoppen niet als je overlijdt. Je foto’s en filmpjes blijven aanwezig in de Cloud en je cryptomunten zijn, tot je iets geregeld hebt, ineens van niemand. Het is daarom belangrijk om je online erfenis goed te regelen.

In deze levendige presentatie, waar emotie en humor elkaar afwisselen, vertellen we je hoe je dat kunt doen. Ook komt aan bod hoe je als nabestaande toegang krijgt tot een telefoon waarvan je de code niet weet. En hoe je identiteitsfraude met gegevens van iemand die is overleden kunt voorkomen. Je krijgt recente voorbeelden en praktische tips, die je nu al aan het denken zetten.

Dit event vindt plaats van 16:00 – 17:30 bij de Gooische Brink. Meld je hier aan!

Over Dutch Media Week

Dutch Media Week toont van 3 tot en met 9 oktober de ontwikkeling van de media en de impact ervan op mens en maatschappij. Samen met een groot aantal partners belichten, stimuleren en promoten ze de vele prachtige ontwikkelingen en initiatieven in de Nederlandse media-industrie.

Lees ook het nieuws over andere Campus-gerelateerde onderwerpen

Meer nieuws