NOS

BEDRIJF

NOS

Informatie

  • NOS, Journaalplein 1, 1217 ZK Hilversum
  • Nederlandse Omroep Stichting, Postbus 26600 1202 JT Hilversum

Nieuws, sport en evenementen… 24 uur per dag en 365 dagen per jaar voor iedereen beschikbaar op alle denkbare platforms: van televisie tot Instagram, van YouTube tot radio, van teletekst tot Facebook, van NOS.nl en de NOS app tot Twitter, Instagram en TikTok.

Zo vanzelfsprekend als water uit de kraan, maar tegelijkertijd het werk, het samenspel van velen: redacteuren, verslaggevers, correspondenten, presentatoren, technici, programmeurs, stafmedewerkers en zo meer. Ruim 650 journalisten en zo’n 220 anderen. Het gezamenlijke doel: zo zorgvuldig en onafhankelijk als maar mogelijk is feiten en context bieden, daarmee een betrouwbaar baken zijn in de dagelijkse informatie-tsunami en bijdragen aan een beter begrip van de wereld alsook aan het vormen van een eigen mening.

Die inspanningen worden gewaardeerd én geconsumeerd: de NOS is het meest vertrouwde nieuwsmerk van Nederland* en bereikt met al die platforms en programma’s (zoals NOS Studio Sport, de radionieuwsbulletins, NOS Stories, NOS Met het Oog op Morgen, het NOS Journaal van 20.00 uur, de Nationale Dodenherdenking, NOS Langs de Lijn, de Paralympics en het NOS Jeugdjournaal) 94 procent van de inwoners van Nederland. In alle leeftijdsgroepen en van alle opleidingsniveaus.

* Reuters Digital News Report 2021

Informatie

  • NOS, Journaalplein 1, 1217 ZK Hilversum
  • Nederlandse Omroep Stichting, Postbus 26600 1202 JT Hilversum