Mediastages

BEDRIJF

Mediastages

Informatie

  • Mart Smeetslaan 1
  • 1217 ZE  Hilversum

Mediastages is sinds de jaren ‘80 de plaats waar je moet zijn als je stage wilt lopen in de media en de creatieve industrie. Dat is bekend bij alle mbo, hbo en wo opleidingsinstituten van Nederland. De stagecoördinatoren en veel docenten verwijzen hun studenten door naar ons platform.

Sinds het begin van de 21e eeuw doen wij dat in onze huidige bedrijfsvorm vanuit Villa Heideheuvel op het Mediapark.

Bedrijven ondersteunen wij bij het recruiten van studenten voor stages. We geven indien nodig advies over timing, vacature teksten, beloning en (online) begeleiding. We bieden payroll service aan voor de administratieve en financiële afhandeling van de stage en we organiseren verschillende events, zowel online als offline, waarbij studenten ontmoet kunnen worden en we geven bedrijven podium doormiddel van talks en masterclasses voor studenten.

Jaarlijks ontmoetten wij zo’n 5.000 studenten tijdens de voorlichtingen op mbo, hbo en wo opleidingen en de grotere evenementen zoals de Dag van de Mediastages. Online ontmoeten we jaarlijks circa 10.000 studenten tijdens live events en bezoeken rond de 250.000 mensen onze website. Onze bezoekers zijn voornamelijk (90%) studenten die op zoek zijn naar een stage in de media of de creatieve industrie. Hiernaast bezoeken ook veel stagecoördinatoren en docenten onze website.

Naast dat Mediastages een platform is waar stagevacatures te vinden zijn, adviseren wij de studenten over het zoeken naar de juiste stage, over alle facetten rondom solliciteren en geven wij tijdens onze online en offline events veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling via bijvoorbeeld masterclasses.

Voor de stagecoördinatoren van de opleidingen zijn wij klankbord voor de aansluiting bij het bedrijfsleven, we hebben zitting in de Raad van Advies van InHolland Creative Business en NHL Stenden Creative Business en we zijn betrokken bij de SpinAwards (die nu samengaan met de ADCN Lampen in de Dutch Creativity Awards).

Informatie

  • Mart Smeetslaan 1
  • 1217 ZE  Hilversum