Cellnex

BEDRIJF

Cellnex

Informatie

Cellnex is de grootste onafhankelijk telecommunicatie-infrastructuur provider in Europa. Hun telecommunicatie-infrastructuur is essentieel voor de dienstverlening van mobiele telecomoperators en broadcasting exploitanten.

Met de digitale transformatie wordt het steeds crucialer om data niet alleen veilig en snel te transporteren, maar ook op te slaan, te verwerken en te ontsluiten. Cellnex ondersteunt organisaties in alle aspecten van dit zogeheten ‘data-ecosysteem’ en biedt een breed scala aan oplossingen waarbij connectiviteit een sleutelrol speelt.

Naast hun uitgebreide telecommunicatie-infrastructuur van ruim 4.000 antenne opstelpunten in Nederland en ruim 120.000 in Europa, omvat hun portfolio onder andere Distributed Antenna Systems (DAS), Private Networks, Datacenters en oplossingen voor IoT, Smart Cities en 5G.

Recent heeft Cellnex ook het Media Gateway-datacenter overgenomen. Naast de datacenters van Cellnex in de 24 hoge telecom- en datatorens vormt dit datacenter een belangrijke schakel in het data-ecosysteem. Een unieke plek waar maken en uitzenden van televisie bij elkaar komen, te midden van alle mediabedrijven.

De centrale ligging, dichtbij Amsterdam, in combinatie met de meer dan uitstekende connectiviteitsmogelijkheden, is uitermate aantrekkelijk voor nationale en internationale bedrijven. Met name voor organisaties met een grote behoefte aan connectiviteit en storage-capaciteit. De door Cellnex geleverde betrouwbaarheid en kwaliteitsstandaarden zijn van essentieel belang voor mediabedrijven om hun diensten aan te bieden aan hun eindklanten in binnen- en buitenland.

Informatie